Autoritățile din Arad și Timiș s-au întâlnit pentru a discuta o problemă care afectează drumurile județene: controlul mașinilor de mare tonaj

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Președinții Consiliilor Județene Arad și Timiș, Iustin Cionca și Alin Nica, au avut o întâlnire pentru a discuta despre o problemă pe care ambele județe o au când vine vorba despre infrastructura rutieră. Mai exact, este vorba despre controlul tonajului la mașinile cu gabarit, care folosesc drumurile județene.

„Am stabilit astăzi, cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, măsuri pentru înăsprirea controlului tonajului mașinilor care transportă balast și alte încărcături pe drumurile județene dintre Arad şi Timiș. Ne-am întâlnit în localitatea Alioş şi am revăzut starea drumurilor modernizate, dar afectate de mașinile de mare tonaj ale transportatorilor care nu respectă restricțiile”, a afirmat Iustin Cionca.

Anul trecut Consiliul Judeţean Arad a dat sute de amenzi, însă fenomenul nu a putut fi stopat. Drumurile se degradează vizibil din cauza acestui flagel, iar în Timiş situaţia este şi mai gravă: se crapă pereţii caselor din localităţile tranzitate de maşinile cu mare tonaj.

„Anul acesta stabilim un set de măsuri împreună cu colegii din Timiș, să acționăm concertat pentru protejarea investițiilor și a proprietăților cetățenilor”, a completat Iustin Cionca.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai celor două consilii judeţene, dar şi primari şi viceprimari din cele două judeţe.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.