duminică, 14 iulie, 2024

Au început plecările: Roganovic și-a reziliat contractul cu UTA

Distribuie articolul

De-abia s-a încheiat de o lună sarabanda venirilor la UTA că iată jucătorii încep să plece, unii chiar dintre cei veniți în vară. Deși până la vacanța de iarnă au mai rămas trei săptămâni, clubul a anunțat astăzi despărțirea de fundașul dreapta muntenegrean, Marko Roganovic.

Venit în iunie ca înlocuitor pentru compatriotul său Marko Vukcevci, Roganovic a arătat lacune pe faza defensivă și calități modeste pe cea ofensivă încă de la primele amicale; iar în momentul în care a început campionatul s-a văzut limpede că Mircea Rednic avea nevoie de altceva acolo. Odată cu venirea lui Diogo Rodrigues, muntenegreanul a făcut cunoștință cu banca de rezerve iar după ce a fost adus și Tiberiu Căpușă a fost clar că zilele lui la Arad sunt numărate. Totuși Roganovic a mai fost ținut în lot dar folosit doar în meciurile amicale din pauzele competiționale prilejuite de jocurile echipelor naționale. În felul acesta Roganovic își încheie scurtul periplu la UTA cu doar 3 meciuri oficiale jucate, în campionat (dintre care două ca titular) plus încă unul în care a fost rezervă.

În condițiile în care UTA mai are 29 de jucători în lotul primei echipe, probabil Roganovic este doar primul dintr-o listă de jucători care nu mai prind de săptămâni bune lotul sau o fac sporadic și care vor pleca de la Arad în săptămânile ce urmează, Holst, Vucenovic sau Leidsman fiind cazurile cele mai „clare“. În teorie nu e ceva neobișnuit ca un club să se despartă în pauza de iarnă de niște jucători care este evident că sunt sub nivelul minim așteptat; însă e mult mai puțin obișnuit ca acești jucători să fie toți dintre cei aduși la echipă cu doar câteva luni în urmă. Una este ca prin îmbunătățirea constantă a lotului unii jucători mai vechi să nu mai facă față și cu totul altceva să aduci jucători „la ghici“ cărora să le reziliezi contractele după maxim jumătate de sezon, cu costurile aferente. Dar n-ar trebui să ne mire dat fiind faptul că heirupismul, cârpeala și lipsa de profesionalism sunt elemente care caracterizează felul cum se lucrează la acest club.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți