În urma mai multor runde de negocieri între reprezentanții Primăriei Arad, Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad (U.L.A.L.A.), RETIM Ecologic Service și nu în ultimul rând ai ADI Deșeuri Arad s-a ajuns la un acord în ceea ce privește contractul de salubrizare menajeră, care în forma inițială nu era agreat de Uniunea Asociațiilor de Proprietari din municipiu care dorea să se asigure că acesta respectă dispozițiile legale necesare pentru a asigura o gestionare corespunzătoare a serviciilor de salubrizare.
Potrivit comunicatului remis de U.L.A.L.A. la începutul acestei luni, uniunea își dorea ca noul contract de salubrizare să fie în beneficiul comunității locale, să fie legal întocmit și să servească în mod eficient asociațiile de proprietari. Este și motivul pentru care au fost necesare câteva modificări dintre care amintim:
- Decalarea termenului de raportare a numărului de persoane pentru a optimiza gestionarea cheltuielilor până pe data de 25 a lunii următoare;
- Modificarea modalității de comunicare a tarifelor;
- Ultimul număr de persoane raportat rămâne în vigoare pentru perioadele contractuale următoare;
- Înlocuirea recipientelor deteriorate în cel mult 48 de ore lucrătoare;
- Eliminarea refuzului operatorului de a ridica deșeurile considerate neconforme;
- Eliminarea prezentării dovezii de anunțare a organelor abilitate (Poliție, Pompieri) despre furtul/distrugerea recipientelor de colectare.
Odată clarificate aspectele legate de prevederile contractului propus de către firma de colectare, nu mai există niciun motiv de refuz al semnării documentului, prin urmare Primăria Arad și U.L.A.L. îndeamnă asociațiile de proprietari să facă acest lucru în cel mai scurt timp posibil.
“Mă bucură faptul că am găsit înțelegere atât din partea operatorului de colectare cât şi din partea asociaţiilor. La urma urmei suntem cu toții interesați să avem o implicare responsabilă din partea ambelor părți pentru a avea un oraș cât mai curat”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
“Procedurile agreate se concentrează pe procesul de colectare selectivă oferind un cadru clar pentru asociațiile de proprietari. Mulțumim tuturor parților implicate pentru colaborare și avem încrederea că pe viitor vom avea rezultate vizibile în îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor în comunitatea noastră”, a completat președintele U.L.A.L Arad, Anca Herbei.