Ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub un TIR, cincisprezece migranţi au fost depistaţi la graniţa de vest

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cincisprezece cetăţeni din Irak, Siria și Turcia, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub remorca unui automarfar fără încărcătură.

În data de 18.02.2021, în jurul orei 00.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma analizei de risc în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier fără încărcătură, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetățean român în vârstă de 45 de ani, domiciliat în judeţul Arad.  Şoferul a declarat că se deplasează în ţara vecină, pentru a încărca bunuri diverse.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul lăzilor pentru paleți ale semiremorcii, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări şi în cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Irak, Siria și Turcia.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.