vineri, 14 iunie, 2024

Arbitru cu noroc pentru UTA la meciul cu U

Distribuie articolul

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să îl delege ca și arbitru de centru la partida de mâine dintre Universitatea Cluj și UTA, pe Florin Andrei din Târgu Mureș. Cel puțin prin primsa palmaresului, pare să fie o delegare fericită pentru echipa noastră. UTA este echipa pe care mureșeanul a arbitrat-o cel mai des în carieră, fiind de 15 ori delegat ca central la meciurile Bătrânei Doamne. Aproximativ jumătate dintre meciuri (7) s-au închieat cu victoria echipei noastre, restul de 8 fiind împărțite în mod egal între remize și înfrângeri. Ultimul eșec al UTA-ei cu Florin Andrei la centru a fost în sezonul promovării, un 0-1 la Călărași. De la revenirea în prima ligă, Bătrâna Doamnă n-a pierdut cu Andrei la centru niciunul dintre cele 5 meciuri jucate, iar 4 dintre acestea au fost chiar victorii. Ultimele două succese s-au înregistrat în acest sezon, 1-0 cu Poli Iași și 2-1 cu Sepsi.

Nici clujenii nu stau rău cu mureșeanul ca arbitru central. Din 13 meciuri au câștigat 5, au remizat în alte 5 și au pierdut 3. În schimb în acest sezon n-au câștigat cu el la centru, dar ce-i drept nici n-au pierdut, înregistrând două remize: 2-2 în deplasare cu Hermannstadt și 0-0 acasă cu Petrolul.

Și, dacă tot am amintit de acest sezon, să mai punctăm și că Florin Andrei, aflat în al șaselea an de arbitraj pe prima scenă a fotbalului românesc, are în 2023-2024 12 partide conduse la centru, dintre care 11 în Superliga și una în Cupa României. A acordat în aceste meciuri 55 de cartonașe galbene (în medie 4,58 pe meci), o eliminare pentru cumul de avertismente, trei cartonașe roșii plus două penaltyuri. Ca bonus, deși nu este arbitru FIFA, mureșeanul de 37 de ani a condus și un meci din prima ligă saudită.

Interesant este faptul că în camera VAR se va afla cel care a condus la centru ultima partidă dintre cele două echipe, cea câștigată de UTA la Cluj, pe 4 februarie, cu scorul de 3-1. Acesta este argeșeanul Iulian Călin, cel despre care înaintea respectivului meci spuneam că va fi în situația de a arbitra o echipă „patronată“ de către unul dintre liderii partidului său, Emil Boc. Reamintim că Iulian Călin este candidatul PNL la primăria comunei Ștefănești. Din fericire în meciul respectiv nu au existat probleme importante de arbitraj, lucru care sperăm să se repete și la partida de mâine. Iată și componența completă a brigăzii care va conduce partida U – UTA:

Arbitru central: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Asistent 1: Adrian Popescu (Craiova)
Asistent 2: Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Oficial 4: Florin Mazilu (Satu Mare)
Arbitru VAR: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș)
Asistent VAR: Ionel Dumitru (Gheorghița – Prahova)
Observator FRF (arbitraj): Sorin Boca (Iași)
Observator LPF (organizare joc): Claudiu Boaru (Mediaș)

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți