Arbitru cu ecuson FIFA la FC Voluntari – UTA. Amintiri neplăcute însă cu Feșnic din această toamnă

Sport

Scris de Giuliano Junc

UTA înâlnește mâine de la ora 14:00 pe FC Voluntari în deplasare într-un meci contând pentru etapa a 26-a a sezonului regular al Superligii. Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă la centru de Horațiu Feșnic. Clujeanul de 34 de ani este purtător al ecusonului FIFA de peste 6 ani, chiar în acest sezon fiind ales să conducă la centru 4 partide de Europa League (un meci din preliminarii și 3 din grupă).

11 meciuri a condus Feșnic în campionat în acest sezon, printre acestea numărându-se partida de la Oradea din etapa a 13-a, când echipa noastră a remizat cu Rapid 2-2. La final utiștii au avut motive serioase de nemulțumire vizavi de arbitraj. La scorul de 1-1 Borza a respins o minge de dincolo de linia porții dar nici centralul, nici asistenții și nici cei din camera VAR nu au observat. Două minute mai târziu UTA trebuia să beneficieze de un corner dar deși faza era clară, Feșnic neatent(?) a dictat aut de poartă iar din acea fază s-a născut golul de 2-1 marcat de giuleșteni chiar înainte de pauză.

Tot a doua oară îi va arbitra Feșnic în acest sezon și pe ilfoveni și tot 2-2 a fost scorul înregistrat în primul meci al acestora condus de centralul clujean. Este vorba despre o remiză înregistrată la Galați în etapa a 7-a în care Feșnic a dictat penalty împotriva Voluntariului iar printre jucătorii avertizați s-a aflat și actualul jucător al UTA-ei, Ariel Lopez, care îmbrăca pe atunci tricoul Oțelului.

Revenind la experiențele UTA-ei cu Feșnic la centru, să punctăm totuși că există și amintiri plăcute. În primăvara anului trecut UTA se califica în semifinalele Cupei României după un 1-0 la Arad cu FCU 1948, meci arbitrat de clujean. Tot acesta a condus în finalul anului 2020 și duelul FC Botoșani – UTA, câștigat de echipa noastră cu 3-2, meci în care Vlad Morar, proaspăt revenit la Arad, a marcat o dublă.

Brigada completă care va oficia partida de mâine are următoarea componență:

Arbitru central: Horațiu Feșnic (Cluj)
Asistent 1: Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Asistent 2: Doru Lucaciu (Cluj)
Oficial 4: Iulian Dima (București)
Arbitru VAR: Claudiu Marcu (Constanța)
Asistent VAR: Cătălin Popa (Pitești)
Observator arbitraj (FRF): Eduard Dumitrescu (Pitești)
Observator organizare joc (LPF): Ion Craiu (București)

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.