Aradul pe harta Raliului Ypres-Istanbul 2022

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Primăria Municipiului Arad împreună cu asociația Rally the Globe din Marea Britanie organizează în 24 iunie, orele 19.00, un raliu-paradă cu mașini de epocă, în centrul Aradului. Este pentru prima dată când orașul de pe Mureș este gazda unui eveniment de asemenea factură.

Cele 26 de echipaje aliniate la startul Raliului Ypres-Istanbul 2022 au plecat din Belgia la începutul acestei săptămâni și estimează că vor ajunge în Turcia în 3 iulie. Nu mai puțin de 5500 de km vor fi parcurși în cele 20 de zile, traseul trecând prin Germania, Cehia, Austria, Ungaria, România, Bulgaria și Turcia. Echipajele participante sunt din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Franța, Italia, Australia, Finlanda, Irlanda, Cehia și Statele Unite ale Americii.

La Arad, participanții la Raliul Ypres-Istanbul 2022 vor ajunge în după-amiaza zilei de 24 iunie 2022. Bijuteriile pe patru roți – vorbim despre diverse modele de Bentley, Ford, Citroen, Porsche, Mercedes, Range Rover – vor putea fi admirate pe platoul din fața Palatului Administrativ, iar începând cu ora 19.00 acestea își vor tura motoarele la Raliul Mașinilor de Epocă ce se va desfășura pe Bulevardul Revoluției, tronsonul delimitat de Palatul Administrativ și strada I.C. Brătianu. Cel mai vechi model prezent în orașul nostru va fi un Bentley din 1925, iar cel mai “nou” model este un Range Rover din 1981.

Aradul este pe harta Europei și a lumii, grație acestui eveniment în organizarea unei asociații a iubitorilor de mașini de epocă și nu numai.  Mă  bucur că am reușit să-i convingem să includă Aradul în traseul lor. Mai mult decât atât nu am vrut să fim doar o oprire unde să se odihnească, ci să facem un mic eveniment din prezența lor aici. Vom organiza un Raliu al mașinilor de epocă în centrul Aradului. Startul din fața Primăriei, continuarea circuitului până la intersecția cu I.C. Brătianu, întoarcere pe Bvd. Revoluției, intrare pe mediana 1, ieșire la Biserica Roșie, apoi se continuă pe traseul anterior menționat, linia de sosire în fața Primăriei. La inițiativa Municipalității, în drumul lor spre Sibiu și București, participanții și-au adaptat traseul, urmând a vizita și o parte din județul nostru, pe ruta Arad, Horia, Șiria, Zăbrani, Frumușeni, Bata. 

Ne bucurăm că fără nicio implicare financiară din partea noastră suntem parteneri ai evenimentului.  Cu siguranță orașul nostru va fi promovat cu această ocazie și de ce nu să nu o spun mă bucur că oprirea și raliul este la Arad, nu la Timișoara.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.