Arădeanca Denise Bejan, campioană națională la Pentathlon

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Vă spuneam, în urmă cu doar o lună și jumătate, că Denise Nicole Bejan are toate șansele să devină un atlet de talie mondială și, totodată, că veți mai auzi despre această tânără sportivă din Arad. Iată că nu a trecut prea mult timp de când scriam despre tânăra sportivă arădeană și ne vedem nevoiți să îi aducem laude, aceasta reușind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Național de Probe Combinate Indoor.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână (25-26 martie), la București, a avut loc Campionatul Național de Probe Combinate Indoor.

Legitimată la CS Universitatea Arad, sportiva Denise Nicole Bejan a reușit să câștige titlul național la Pentathlon, la categoria de vârstă U16. Performanța lui Denise este cu atât mai mare, cu cât, sportiva din Arad are doar 14 ani, concurând cu fete mai mari ca vârstă, într-o grupă în care s-au mai regăsit 23 de sportive din toată țara.


Citește și: Denise Nicole Bejan, noua senzație a Aradului! Tânăra sportivă câștigă tot ce se poate și are șanse uriașe să devină un atlet de talie mondială


Este al doilea titlu la probe combinate pe care Denise Bejan îl aduce Aradului, după cel din vara anului trecut, la Tetrathlon.

Așadar, cu un total de 2968 de puncte, Denise s-a clasat pe prima poziție, cu un avans de 89 de puncte față de următoarea concurentă (Mara Andreea Ursanu, de la CS Politehnica Iași).

Rezultatele obținute de Denise Nicole Bejan la fiecare probă în parte sunt:

– 9,53 sec – la 60 de metri garduri;

– 1,42 m – la săritura în înălțime;

– 8,32m – la aruncarea bilei de 3kg;

– 5,20m – la săritura în lungime;

– 2:37.80 – la 800 metri.

Reamintim faptul că Denise este antrenată de fostul campion național Gabriel Gui și este elevă a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad.

De asemenea, un aspect interesant este și faptul că, într-un clasament Open la toate categoriile de vârstă, incluzând aici Senioare, U23, U20, U18 și U16, Denise Bejan s-a clasat pe locul 10, aceasta fiind cea mai tânără dintre participante, la doar 14 ani împliniți.

Felicitări, Denise! Felicitări și antrenorului Gabriel Gui, dar și părinților tinerei sportive, pentru susținerea și sacrificiile făcute pentru ca Denise să poată reprezenta Aradul și chiar România la cel mai înalt nivel al performanței sportive!

Rezultatele Campionatului Național de Probe Combinate (Feminin Indoor Pentathlon U16):

Denise, alături de antrenorul Gabriel Gui (fost multiplu campion național la săritura în înălțime):

Denise, alături de Liliana Năstase, cea mai mare atletă româncă la probe combinate, fostă campioană mondială și europeană la Pentathlon în sală și recordmenă mondială în două rânduri:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.