Aproximativ 300 kg de artificii, deținute ilegal, au fost confiscate de polițiștii arădeni, după o percheziție la Pâncota

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare, la data de 29 decembrie 2020, un mandat de percheziție domiciliară, pe raza localității Pâncota.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au desfășurat o percheziție la domiciliul unei femei de 23 de ani, din Pâncota la care au fost descoperite 34.119 articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și F3, deținute ilegal.

Întreaga cantitate, de aproximativ 300 de kilograme de materiale pirotehnice, a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Activitățile au beneficiat de suportul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic, din cadrul I.P.J. Arad.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.