Apple a lansat noua serie iPhone 14, vedeta este Apple iPhone 14 Pro Max

Apple a lansat noua serie iPhone 14, vedeta este Apple iPhone 14 Pro Max

Sursă imagine: Apple.com

Tech

Scris de T.F.

Apple a dezvăluit zilele trecute cea mai recentă serie iPhone 14. Aceasta cuprinde un iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Modelele iPhone 14 Pro se evidențiază cel mai mult dintre cele patru modele. Acest lucru se datorează faptului că ambele telefoane au o nouă decupare în formă de pastilă care înlocuiește crestătura și se poate regla dinamic. Ambele dispozitive includ un nou procesor A16 Bionic mai rapid, precum și un afișaj permanent.

iPhone 14 și 14 Plus păstrează o mare parte din designul seriei Apple iPhone 13 – inclusiv procesorul A15 Bionic din generația anterioară. Apple a omis versiunea Mini în acest an, ceea ce înseamnă că cumpărătorii vor trebui să aleagă între iPhone 14 și 14 Plus ale căror afișaje nu sunt într-adevăr compacte. Modelele iPhone 14 nu vor avea tava SIM convențională în SUA, dar vor avea suport pentru eSIM.

În ceea ce privește afișajul, iPhone 14 are un ecran de 6,1 inch (15,49 cm), în timp ce 14 Plus are un ecran mai mare de 6,7 inch (17,02 cm). Ambele modele păstrează au procesorul A15 Bionic de anul trecut, ceea ce reprezintă o bilă neagră pentru Apple, conform GizmoChina.

Ambele modele au Emergency SOS, serviciul de mesagerie de urgență prin sateliți de comunicații în timp ce sunteți în afara razei semnalului celular. Apple susține că trimiterea unui mesaj poate dura mai puțin de 15 secunde, iar interfața îi ajută pe utilizatori să-și poziționeze telefoanele în direcția corespunzătoare prin procesele de conectare cu furnizorii de servicii de urgență.

Ambele modele au două camera la spate, una principală cu f/1,5 și una ultra-wide cu diafragma f/2,4. Pe spate sunt două camera, una de 12MP cu f/1,9 și una SL 3D, (senzor de adâncime/biometric).

Ecranul este prima schimbare de design vizibilă cu versiunile Apple iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max. În timp ce Apple va oferi dimensiunile standard ale ecranului de 6,1 și 6,7 inch, crestătura va fi înlocuită cu o decupare în formă de pastilă pentru componentele Face ID și o a doua decupare circulară pentru camera frontal – Dynamic Island.

iPhone 14 Pro și 14 Pro Max vor avea ambele un afișa Always On Disply, care va funcționa cu noua funcție widget a ecranului de blocare a iOS 16. Acesta va activa informații precum mementouri, evenimente din calendar și vreme, fără a fi necesar ca iPhone-ul să se trezească pentru a le afișa. Suntem curioși cum se va prezenta Apple iPhone 14 Pro Max când va fi față în față cu Samsung Galaxy S22 Ultra, redutabilul său concurent din această categorie.

Noul procesor Apple A16 Bionic se află pe ambele modele. Pro. Cu noul său procesor, Apple a acordat prioritate eficienței bateriei, afișajului și camerelor. Procesorul cu șase nuclee are două nuclee de înaltă performanță care utilizează cu 20% mai puțină putere și patru nuclee de eficiență care folosesc o treime din puterea procesoarelor concurenților.

Apple iPhone 14 Pro va folosi pentru prima dată o cameră de 48 de megapixeli (f/1,78) în loc de un senzor de 12MP. Camera principală reproiectată îmbunătățește fotografierea în condiții de lumină scăzută.  Noua cameră ultra-wide îmbunătățește, de asemenea, macrofotografia și oferă o creștere de trei ori în condiții de lumină scăzută. De asemenea, Apple a îmbunătățit blițul sistemului de cameră făcându-l de două ori mai luminos și mai sensibil la distanța focală a fotografiei.

În general, iPhone 14 Pro oferă mult mai mult decât actualizările minore de anul trecut la modelele iPhone 13 Pro, care au inclus un afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată ProMotion de 120 Hz și trei camere noi.

Modelul de bază iPhone 14 costă 799 USD, în timp ce Apple iPhone 14 Plus costă 899 de dolari. Primul model va fi disponibil la vânzare din 16 septembrie, iar modelul Plus din 7 octombrie. Apple iPhone 14 Pro va costa 999$, în timp ce iPhone 14 Pro Max va costa 1.099 de dolari. Prețurile pentru toate modelele sunt pentru piața din SUA, în Europa prețurile vor fi mai mari. Ambele modele Pro sunt deja disponibile la vânzare din 16 septembrie.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.