Apel la companiile din Arad, dar și la arădeni, pentru a pune umărul la construirea unui centru de recuperare pediatrică, unde copiii grav bolnavi să fie tratați gratuit

Social

Scris de Arad Obiectiv

De mai bine de opt ani, Asociația „Dalia” încearcă să lupte pentru cât mai mulți copii bolnavi, în general cu afecțiuni destul de grave. În toți acești opt ani, cei de la Asociația „Dalia” au reușit să ajute o mulțime de copii cu probleme medicale grave, care necesitau intervenții chirurgicale, terapii de recuperare sau tratamente, fie în țară, fie în străinătate. Pe lângă acest aspect, această asociație și-a îndreptat atenția și către familiile nevoiașe, cărora le-au oferit alimente, îmbrăcăminte, rechizite, obiecte de uz casnic sau servicii medicale.

Și nu o spunem doar pentru a le face reclamă, dar cunoscându-ne destul de bine cu cei de la Asociația „Dalia”, vă asigurăm că această organizație este una dintre cele mai implicate în comunitatea arădeană, fiind alături de spitalele de copii, prin donarea unor aparaturi medicale, dar și renovarea unor saloane sau grupuri sanitare ale respectivelor instituții spitalicești.

De altfel, numai anul trecut, în perioada stării de urgență provocată de Pandemia Covid-19, cei de la „Dalia” au sprijinit spitalele din Arad, dar și Serviciul de Ambulanță Județean Arad, cu echipamente de protecție complete, substanțe dezinfectate, lămpi sterilizatoare cu ultraviolete (UV) și ventilatoare mecanice, valoarea acestor donații ridicându-se la peste 50.000 de euro.

Centru de recuperare pediatrică

Ei bine, după opt ani de activitate și peste 300 de proiecte, Asociația „Dalia” și-a propus un nou proiect, unul major, dar pe termen lung. Este vorba despre un Centru de recuperare pediatrică, care se va adresa copiilor cu afecțuni grave, cum ar fi paraliziile cerebrale, maladiile genetice, bolile metabolice, tulburările din spectru autist etc. Centrul va oferi terapii de recuperare pshio-neuro-motorii, consultații medicale, cazare în regim hotelier și transport specializat. Și cel mai important, toate aceste servicii vor fi oferite GRATUIT copiilor care provin din familii cu venituri limitate.

„Ne-am propus să oferim acestor copii acces la consultații medicale și terapii de recuperare, alături de cei mai buni medici, specialiști în recuperare psiho-neuro-motorie și aparatură medicală performantă”, explică Mădălina Cimpoieș, președintele Asociației „Dalia”.

Acest centru se va numi Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA, iar cei de la asociație nu au stat pe gânduri prea mult și au demarat deja proiectul. Astfel, activitatea centrului se va desfășura într-o clădire nouă, la care deja se lucrează de ceva vreme și care se regăsește pe strada Dămboviței, din municipiul Arad. Vorbim despre o clădire pe trei niveluri, cu o suprafață de 600 mp. La primul nivel al clădirii se vor regăsi patru cabinete medicale de kinetoterapie, logopedie și ergoterapie, fizioterapie și masaj medical, respectiv consiliere psihologică și psihoterapie. Cum programele de terapie vor fi concepute în serii de câte două săptămâni, nivelurile superioare ale clădirii centrului vor avea nu mai puțin de opt apartamente cu baie proprie, două livinguri comune, o chicinetă comună, dar și o spălătorie. Astfel, copiii și, după caz, unul din părinți, vor putea fi cazați în centru.

„Lunar, 16 copii vor beneficia de cazare și terapii de recuperare intensivă în sesiuni de câte 2 săptămâni, iar alți aproximativ 20 de copii vor fi incluși doar în programe zilnice de terapii: kinetoterapie, fizioterapie, logopedie, masaj medical, psihotetrapie și terapie ocupațională. Părinții acestor copii vor avea posibilitatea să participe la consiliere psihologică și la psihoterapie de grup. Anual ne propunem să sustinem peste 500 de copii cu dizabilitati psiho-neuro-motorii. Ne dorim să le oferim servicii medicale performante și continuitate în terapii. Scopul Centrului de Recuperare Pediatrică DALIA este să sprijine copiii în lupta lor cu dizabilitatea”, mai explică Mădălina Cimpoieș.

Au nevoie de ajutorul tuturor

Cum spuneam, cei de la Asociația „Dalia” n-au stat prea mult pe gânduri și au demarat deja proiectul Centrului de Recuperare Pediatrică Dalia. Clădirea care urmează să găzduiască acest centru este deja „în picioare”, iar în acest moment se lucrează la finisajele interioare. Evident, cei de la „Dalia” au în continuare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, dar mai ales al companiilor, care în această perioadă își pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către acest proiect.

„Ce facem cu cei 20% din impozitul pe profit pe care firmele îl pot directiona către Asociația DALIA, acum la final de an? Susținem financiar copiii cu afecțiuni grave de sănătate pentru a putea beneficia de tratament în țară sau în străinatate. Construim #CentruldeRecuperarePediatricaDALIA, unde sute de copii vor putea beneficia, anual, de consultanță medicală și terapii integrate de recuperare medicală, în mod #GRATUIT. Susținem copiii din familii cu venituri limitate să rămână în familie și să poată continua școala. Fii alături de noi și ajuta copiii!”, este apelul celor de la Asociația „Dalia”.

Evident, sprijinul, respectiv donațiile din partea persoanelor fizice sunt și ele binevenite, fiindcă puțin câte puțin se pot face lucruri mărețe.

Cei care vor să sprijine acest proiect, companii sau persoane fizice, o pot face printr-o donație în conturile asociației:

ASOCIATIA DALIA
CIF: 34385297
Cont euro: RO02BTRLEURCRT0291536101
Cont ron: RO52BTRLRONCRT0291536101
Cod SWIFT: BTRLRO22
PAYPAL: asociatiadalia@yahoo.com

Contact:
Tel: 0727784793 – Mădălina Cimpoies
E-mail: office@asociatiadalia.ro
Site: www.asociatiadalia.ro

Cum va arăta Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA:

Imagini din timpul lucrărilor:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.