Aparat nou pentru chirurgia cataractei, în cadrul Compartimentului de Oftalmologie de la Spitalul Județean

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatul de facoemulsificare îndeplinește cele mai înalte standarde în chirurgia cataractei și scade considerabil riscul apariției complicațiilor în timpul operației și postoperator.

Dr. Trînc Roxana, Șef Compartinent Oftalmologie, a vorbit despre beneficiile noului aparat pentru pacienți: „Cataracta este cea mai frecventă patologie oftalmologică care duce la scăderea vederii prin pierderea transparenței cristalinului, tratamentul căreia reprezintă una din cele mai sigure și eficiente proceduri chirurgicale efectuate în Compartimentul de Oftalmologie Arad. Pacienții experimentează o scădere lentă, dar progresivă a acuității vizuale, iar singura metodă terapeutică este operația de înlocuire a cristalinului natural opacifiat cu o lentilă artificială. Acest aparat care emulsifică și absoarbe cristalinul natural opacifiat  conferă o siguranță crescută în timpul actului operator prin posibilitatea de a realiza operația  la o presiune intraoculară fiziologică, scade semnificativ riscul complicatiilor intra- si postoperatorii și conferă o fiabilitate adecvată în cazul cataractelor vechi dure”.

Noul aparat pentru operațiile de cataractă a costat 391.279 lei.

Pacienții care acuză scăderea vederii beneficiază de posibilitatea de a se programa în ambulatoriul de specialitate al Compartimentului de Oftalmologie la numărul de telefon 0733/441686, 0357/421621 (telefon de programări al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad), unde  se prezintă cu un bilet de trimitere pentru o consultație.

În cazul în care se stabilește diagnosticul de cataractă, pacientul este îndrumat să-si procure o lentilă artificială (cristalin artificial), fie gratis, prin Casa de Asigurări de Sănătate, fie să îl achiziționeze de la firmele de dispozitive medicale.

Intrat în posesia cristalinului, pacientul este programat pentru operația de cataractă, care se poate realiza fie prin internare continuă, fie prin internare de zi.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.