Antrenament cu public pentru UTA, care a învins cu 4-1 Cermeiul

Sport

Scris de Giuliano Junc

Câteva sute de suporteri ai UTA-ei şi locuitori ai cartierului Sânicolau Mic s-au adunat azi de la ora 18:00 pe Arena „Banatul”, pentru a vedea meciul amical dintre Bătrâna Doamnă şi echipa de Liga 3, Gloria Lunca-Teuz Cermei. Meciul a fost dominat cap-coadă de echipa lui Mircea Rednic şi, în condiţiile unei diferenţe mari de valoare, e greu de tras vreo concluzie de ordin tactic, scopul amicalului fiind probabil mai mult acela de a întări relaţiile de joc dintre fotbalişti şi omogenitatea echipei. Important este că prin evoluţia sa UTA n-a lăsat loc de întrebări, reuşind o victorie concludentă adusă de dubla lui Fabry, reuşita lui Cristi Mihai, la care s-a adăugat contribuţia oaspeţilor cu câte un gol în fiecare poartă.

În prima repriză UTA a încercat să pună în valoare prezenţa impunătoare a lui Cooper în careul advers dar atacantul şi-a exasperat suporterii cu ratările sale; în special loviturile sale cu capul a fost insuficient de bine cadrate, asta deşi se aflase de câteva ori în poziţii foarte bune de a marca, de două ori putând invoca ghinionul deoarece mingile trimise de el au lovit barele porţii adverse. Văzând că principala gură de tun a UTA-ei are probleme în găsirea porţii, oaspeţii au început să dea o mână de ajutor: în minutul 18, Lazăr a trimis în proprie poartă o centrare de pe dreapta care nu anunţa mare pericol. Apoi, 10 minute mai târziu portarul Sas îi pune mingea pe tavă la marginea careului lui Fabry iar acesta îndeplineşte o simplă formalitate, marcând cu o execuţie de fineţe. Tot cu o execuţie de fineţe va transforma acelaşi Fabry penalty-ul obţinut în minutul 39 de Mustacă, jucător ce până atunci mai degrabă a dezamăgit dar a ştiut să profite de o intervenţie imprudentă a unui fundaş advers. Chiar înainte de pauză s-a dezmorţit puţin şi Kucher la un şut periculos al lui Perenyi dar la vestiare s-a intrat cu scorul de 3-0. De remarcat că în teren, pentru UTA, s-a aflat pentru prima oară şi danezul Frederik Holst, acesta evoluând ca mijlocaş central. S-a văzut calitate în atingerea mingii dar a intrat în destul de puţine acţiuni, lucru explicabil ţinând cont că încă relaţiile sale de joc cu colegii sunt practic inexistente.

În repriza secundă, Rednic a introdus sânge proaspăt şi la propriu şi la figurat. Freitas şi-a făcut apariţia ca mijlocaş defensiv iar Holst şi Cristi Mihai au evoluat mai degrabă ca interi, mai aproape de poarta adversă. Pop şi Stahl au asigurat flancurile iar mult mai mobilul Kyrychenko a jucat vârf. În ultima jumătate de oră Negosescu şi tânărul Vâlcu de la Academie au adus şi mai multă tinereţe în teren. Deşi s-a marcat mai puţin, repriza a fost mai frumoasă. Am vătut la UTA mai multe acţiuni colective, cu schimburi de pase între mai mulţi jucători, de multe ori dintr-o atingere, pe spaţiile mici din faţa careului oaspeţilor. Rodrigues şi Abeid au adus şi ei mai multă susţinere pe benzi. Ocazii au fost dar din păcate, pe rând, Cristi Mihai, Negoescu sau Kyrychenko au ratat de puţin ţinta. Golul 4 va veni în minutul 79, la o fază frumoasă iniţiată de Rareş Pop care pe flancul drept s-a dus glonţ către careul advers, şi-a fixat adversarul pentru ca apoi să paseze exact la momentul oportun în dreapta pentru Rodrigues venit lansat la învăluire. Portughezul a centrat tare, la firul ierbii în careul mic şi Cristi Mihai a apărut excelent la bara a doua şi a trimis mingea în plasă. Şi, pentru că tot a fost amical, UTA a fost generoasă cu echipa adversă. Cu un minut înainte de final, Kucher a ieşit hazardat la o minge la marginea careului, apărarea textiliştilor a dormit şi ea nemairepliindu-se la timp iar Ghiurţan a marcat golul de onoare. 

Iată formulele aliniate de cele două echipe în acest meci:

UTA (R1): Kucher – Roganovic, Carp, Markov, Dumitrașcu – Holst, Marku – Stahl, Fabry, Mustacă – Cooper.

UTA (R2): Kucher – Rodrigues, Iursaciuc, Benga, Abeid – Freitas, Holst (60 Vâlcu) – R. Pop, C. Mihai, Stahl (60 Negoescu) – Kyrychenko.

Cermei (R1): Sas – Wilfred, Siminiceanu, Lazăr, Botaș – Piț, Vasilcin – Gruiescu, Perenyi, Andrieș – R. Țurcanu.

Cermei (R2): Rădulescu – Cl. Ban, Siminiceanu, Lazăr, Șiel – Wilfred, Vasilcin – Mateucă, Hațegan, Bunea – Grigore. Au intrat pe parcurs: Stamorean, P. Pavel, Bulzan, Iancu, Ghiuruțan.

Arbitri: Sorin Saladea (central), Cristian Căsuț, Alina Mihoc (asistenţi)

Joi, de la aceeaşi oră (18) şi tot în Sânicolau Mic, UTA va juca al doilea amical al săptămânii, împotriva celor de la Avântul Periam.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.