Ambasadorul Țărilor de Jos, în vizită la Arad

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

O întâlnire diplomatică a avut loc astăzi, la Consiliul Județean Arad, între președintele Iustin Cionca și Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Excelența Sa Roelof Sander van Ees, respectiv Consulul onorific al Regatului Țărilor de Jos la Timișoara, Marius Popa. La întâlnire a participat și Mark Rottenstein, consilier al Regatului Țărilor de Jos în România.

În cadrul întâlnirii, au mai fost discutate relațiile bilaterale dintre România și Olanda, atât din perspectiva mediului de afaceri, cât și din perspectiva culturală. Un subiect important pe agenda întâlnirii l-a reprezentat aderarea României la Spațiul Schengen.

„Olanda este unul dintre principalii investitori străini în România, deci beneficiem de experiența olandeză și de logistica pe care companiile olandeze au creat-o în țara noastră. În ce privește județul Arad, chiar dacă aici prezența companiilor olandeze nu este atât de proeminentă, avem totuși firme longevive, cu peste 15 ani de activitate în Arad. În județul nostru sunt active aprox. 70 de companii olandeze, majoritatea întreprinderi mici și mijlocii, iar lucrul acesta este important pentru că aceste IMM-uri reprezintă o plasă de siguranță în situația în care marii investitori se clatină. Iar în condițiile pandemiei am văzut cu toții că economia este extrem de reactivă. De asemenea, am susținut că România trebuie să fie un element al spațiului Schengen, să se bucure de aceleași drepturi și obligații pe care le au majoritatea cetățenilor Uniunii Europene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.