duminică, 14 iulie, 2024

Aly Abeid se întoarce acasă. Mauritania a părăsit Cupa Africii în optimi, fundașul stânga a evoluat un meci și jumătate din patru

Distribuie articolul

Aventura lui Aly Abeid la Cupa Africii s-a încheiat după patru meciuri. Naționala Mauritaniei a făcut parte din Grupa D a Cupei Africii pe Națiuni, pe care a încheiat-o pe locul 3 cu o victorie și două înfrângeri. În primele două partide Aly Abeid a fost titular și a purtat banderola de căpitan de echipă. În primul meci, pierdut dramatic pe final cu Burkina Faso, fundașul stânga al Bătrânei Doamne a jucat toate minutele și în prelungiri a primit un cartonaș galben. În al doilea meci, cel cu Angola, a fost înlocuit la pauză, la scorul de 1-1. S-a terminat 3-2 pentru Angola. Aly a văzut ultimul meci din grupă de pe bancă, partidă în care echipa sa a învins surprinzător Algeria cu 1-0 și a reușit să ocupe locul 2 în ierarhia echipelor care au terminat pe locurile 3 în grupe. Drept urmare Mauritania obținut biletele pentru optimi unde însă aseară a pierdut cu 1-0 în fața Insulelor Capului Verde. Abeid a rămas din nou rezervă neutilizată.

Chestionat în privința neutilizării lui Aly în condițiile în care acesta era căpitanul naționalei sale, Mircea Rednic a declarat la conferința de presă de dinaintea partidei cu Sepsi, că a vorbit cu jucătorul său și acesta nu este accidentat ci acuză o stare de oboseală. De asemenea Rednic era îngrijorat că Aly nici nu joacă dar nici nu se antrenează deoarece la asemenea turnee între partide se fac doar antrenamente de refacere ori tactice, astfel încât există temerea că fotbalistul s-ar putea întoarce nepregătit fizic la Arad.

Aly Abeid spera probabil ca prin evoluția sa la Cupa Africii să își găsească un contract mai bun decât cel scandent cu UTA în vară sau chiar să determine un club să plătească acum în iarnă o sumă de transfer pentru el. Înainte de plecarea la competiția de pe continentul său de origine, fundașul de bandă al Bătrânei Doamne chiar s-a aflat în discuții cu CFR Cluj dar pretențiile sale salariale au fost consierate nejustificate de către conducerea echipei din Gruia, astfel că posibilul transfer a căzut. De asemenea sportarad.ro scrie că jucătorul s-a aflat în negocieri și cu Sepsi OSK, negocieri nefinalizate cu succes din același motiv.

Având în vedere că la vară oricum îl poate pierde gratis, probabil că UTA ar accepta orice sumă de transfer în această perioadă pentru Aly Abeid dar în lipsa unor oferte, probabil jucătorul își va duce contractul cu Bătrâna Doamnă până la capăt. Abeid este așteptat la Arad la finalul acestei săptămâni urmând ca în funcție de starea sa fizică să revină la antrenamentele cu echipa începând de săptămâna viitoare. Dacă este apt, ar putea fi văzut de publicul arădean în teren pe 12 februarie la meciul cu FC Botoșani.

Distribuie articolul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți