Alți 27 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, depistaţi ascunşi în camioane, printre mărfuri, la Vărşand şi Nădlac

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați, ascunşi în cinci automarfare conduse de şoferi români, bulgari şi turci, 27 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 16.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român şi un bulgar. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din metal pentru societăţi din Danemarca şi Olanda.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși cincisprezece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat în două  automarfare conduse de un cetăţean român, respectiv un cetățean turc,  nouă cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în România.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi de către şoferul unui automarfar, care transporta coli de metal pentru o societate din Franţa, cu privire la sunetele ce se auzeau din semiremorcă. În urma controlului au fost descoperiţi trei cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.