vineri, 14 iunie, 2024

Alexandru Tudorie i-a adus aminte UTA-ei că azi i-a expirat contractul

Distribuie articolul

Astăzi am aflat aproape oficial numele celui de-al doilea jucător care o părăsește pe Bătrâna Doamnă în această pauză competițională: este vorba despre atacantul Alexandru Tudorie, care a postat pe rețelele de socializare următorul mesaj:

În mod normal astfel de anunțuri sunt făcute de club dar în Calea Aurel Vlaicu pare că din nou sunt lucruri mai importante de făcut. Care sunt acelea? Nu știm, dar sperăm să fie legate de plata restanțelor către cei 4 jucători care au depus memorii la FIFA, în urma cărora clubul a primit interdicție la transferuri.

Revenid la Tudorie, să spunem că, dacă în cazul lui Căpușă surprinderea a fost generală, deoarece fundașul dreapta era un titular în echipa lui Mircea Rednic, probabil că nu mulți îi vor duce dorul masivului atacant de 28 de ani. Ajuns la UTA în februarie, acesta a înregistrat doar 9 apariții în meciuri oficiale pentru UTA, una singură ca titular, iar media de minute jucate vorbește de la sine: 21,88 minute pe meci. În aceste condiții nici realizările nu puteau să fie impresionante, Tudorie având în contul pe care și l-a închis azi cu UTA, doar un singur gol, marcat în thriller-ul de pe teren propriu cu FC Voluntari (4-3).

Cu toate acestea, din punctul nostru de vedere și această plecare ridică semne de întrebare. Vorbim totuși de un jucător care a dovedit în carieră (și nu în urmă cu 5-10 ani) că este un fotbalist de calitate pentru fotbalul românesc. Ce-i drept n-a arătat asta la UTA decât extrem de sporadic în cele trei luni cât a jucat aici, dar nu trebuie uitat că Tudorie a venit nepregătit fizic, într-un moment în care sezonul de primăvară se reluase. Oare era prea mare riscul de a-i oferi șansa unui intersezon în care să se pună la punct fizic, să se integreze în echipa pentru sezonul viitor și abia după măcar o jumătate de an în aceste condiții să-i fie făcută o evaluare? Nu de alta dar constatăm că un alt jucător, aflat într-o situație similară, Imoh Ezekiel, care venit tot în mijlocul sezonului de primăvară, nepregătit, n-a rupt nici el gura târgului dar i s-a oferit prelungirea contractului.

Iar dubiile noastre vizavi de renunțarea la Tudorie au ca fundament și faptul că nici rămânerea lui Luckassen nu este deloc bătută în cuie. Din informațiile noastre atacantul neerlandez a solicitat o sumă destul de mare pentru prelungirea contractului și deocamdată între cele două părți nu există un acord. Dacă pleacă și batavul, UTA rămâne doar cu Ezekiel în atac și va avea nevoie urgentă de întăriri în acel compartiment; ori știm cu toții cât de greu e să găsești un atacant decent chiar și în septembrie (să ne amintim doar de „țeapa“ Vucenovici), darămite în iunie-iulie, perioadă în care toți jucătorii cu cifre și realizări își permit să aștepte cele mai bune oferte, oferte pe care Superliga în general și UTA în particular nu prea au dovedit că le pot face.

Dar astea sunt doar întrebările noastre. La club nu sunt semne că cineva își pune vreo întrebare. Conducătorul de facto pare mai „zen“ decât un călugăr budist iar antrenorul Mircea Rednic strălucește prin absență mediatică. Ce-i drept, e normal să se bucure de o vacanță binemeritată după sezonul extenuant pe care l-a traversat, dar tare ne e teamă că la reunirea lotului se va lua cu mâinile de cap precum vara trecută (bine, o va face departe de ochii presei și ai suporterilor, cărora le va spune din nou că totul e sub control și la antrenamente are doar fotbaliști de calitate și cuminți). Realitatea e însă că a rămas mai puțin de o săptămână până la reunirea lotului iar la UTA încă nu e deloc clar cine pleacă, cine rămâne și, dacă nu identitatea, măcar numărul și posturile jucătorilor care urmează să întărească un lot care ar trebui să își asume calificarea în Play-Off ca obiectiv.

 

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți