Alexandra Ghiţă revine în galben-albastru

Sursă imagine: baschetarad.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

FCC UAV Arad continuă completarea lotului cu jucătoare autohtone, al patrulea dintre cele cinci transferuri efectuare până acum făcând parte din aceeaşi categorie; de data aceasta vorbim despre o „repatriere“ întrucât jucătoarea adusă, Alexandra Ghiţă, a mai îmbrăcat maieul echipei noastre şi asta chiar recent, în sezonul 2021-2022.

Nicoleta Alexandra Ghiţă are 23 de ani, măsoară 1,86 înălţime şi joacă pe postul de pivot. S-a născut la Bucureşti şi a debutat la clubul BC Star din capitală. De aici s-a transferat la CSM Târgovişte, echipă sub bannerul căreia a debutat  în prima ligă a baschetului feminin românesc. Tot în acest timp a adunat prezenţe constante sub tricolor la loturile de junioare şi tineret iar apoi a debutat şi în naţionala de seniori.

În 2021 a venit la Arad unde a reuşit să câştige alături de echipa noastră o medalie de vicecampioană naţională. În acel sezon a strâns 34 de apariţii pentru echipa noastră cu medii de 21,07 minute jucate, 7 puncte marcate 3,9 recuperări şi 0,6 pase decisive, cu procentaje de 45,2% la aruncările de două puncte, 16,2% la cele de 3 puncte şi 31,1% la cele libere.

În campionatul trecut a făcut parte din proiectul celor de la Rapid, constuit cu scopul de a cuceri în anul centenarului o medalie cu un lot format în mare parte din cele mai bune jucătoare din România. N-a reuşit în maieul alb-vişiniu decât să joace finala mică a campionatului, pierdută tocmai în faţa Aradului. Cifrele Alexandrei în acest sezon au fost următoarele: 27 de apariţii  în campionat, cu medii de 16 minute, 5,7 puncte, 3,9 recuperări şi 0,6 pase decisive plus procentaje de 41,4% la aruncările de 2 puncte, 10,5% la cele de 3 puncte şi 26,6% la libere

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.