sâmbătă, 15 iunie, 2024

Agent șef de la Rutieră, cercetat penal după ce a încercat să „scape” un șofer băut

Distribuie articolul

Un agent șef de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost pus sub control judiciar de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Polițistul rutier este cercetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după ce în noiembrie 2022 ar fi încercat să-l facă scăpat pe un șofer băut.

Procurorul de caz spune că agentul șef de la „Rutieră” ar fi oprit un șofer băut, în urma unui apel telefonic, dar nu l-ar fi „identificat” pe șofer și nici nu i-ar fi stabilit alcoolemia. Mai mult, polițistul rutier ar fi mințit în fișa de intervenție la eveniment, tocmai pentru ca șoferul să nu fie cercetat penal.

„Prin ordonanţa din data de 27.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus măsura controlului judiciar faţă de 1 inculpat, agent şef de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu , prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 al. 1 C.p. şi fals intelectual, prev. de art. 321 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p. În fapt, în seara zilei de 27.11.2022, inculpatul, fiind în exercitarea atribuțiilor de polițist rutier și în calitate de organ de constatare, urmare a unei sesizării telefonice cu privire la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, deşi a constatat în mod direct că singura persoana aflată la volan, în apropierea autoturismului este numitul P.D.A., care se afla într-o stare avansată de ebrietate, nu a întocmit un proces-verbal potrivit dispozițiilor art. 61 alin.1 lit. c Cod Procedură Penală şi art 293 alin. 3 din C pr pen și nu i-a stabilit numitului P.D.A. prezenţa sau concentrația alcoolului în aerul expirat, potrivit dispozițiilor art. 88 alin.3 și 4 din O.U.G. 195/2002 Rep., pentru a evita astfel declanşarea faţă de acesta a unui proces penal. Suplimentar, în exercitarea atribuțiilor de polițist rutier și în calitate de organ de constatare, cu ocazia întocmirii fişei de intervenţie la eveniment, a atestat în mod fals aspect nereale în cuprinsul acesteia, în scopul exonerării numitului P.D.A. de la tragerea la răspundere penală. Facem precizarea că luarea unei măsuri preventive nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți