sâmbătă, 22 iunie, 2024

Activități și jocuri sportive pentru copiii de etnie romă, în Tabăra Căsoaia

Distribuie articolul

O serie de activități și jocuri sportive, un spectacol de teatru pentru copii, dar și ateliere de pictură pe față, pictură și improvizație vor avea loc sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 10.00, în Tabăra Căsoaia, în cadrul proiectului Toți împreună prin cultură și mișcare- proiect de integrare al romilor în societate”.

Modernizarea Taberei de copii și tineret Căsoaia susține și vine în întâmpinarea nevoii de integrare a romilor din teritoriul GAL Podgoria Miniș-Măderat, cu problemele specifice acestei comunități, sărăcie, sănătate precară, educație precară, discriminare.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt destinate integrării populației rome, copiii participanți fiind încurajați să proceseze experiențele de învățare avute și să deprindă cunoștințe transferabile în viața de zi cu zi.

În cadrul evenimentului vor avea loc sesiuni sportive susținute în baza de agrement a Taberei Căsoaia, dotată cu teren de fotbal, mese de tenis de masă, parc amenajat cu aparate sprotive pentru cei mici și pentru cei mai mari. De asemenea, pe partea cultural-artistică se vor desfășura ateliere de creație, de ecologizare, reciclare și protejarea mediului, precum și un spectacol de teatru interactiv. Pe tot parcursul acțiunii, copiii se vor putea transforma în eroii preferați sau personaje imaginare la atelierul de picturi pe față.

Participă copii din Galșa, Dud, Arăneag, Drauț, Târnova, Șiria și alte localități din zonă.

Proiectul„Toți împreună prin cultură și mișcare – proiect de integrare a romilor în societate”, finanțat cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), autoritate contractantă – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți