Activități de prevenire pe linia violenței domestice

Social

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și cei ai Compartimentului de Informare și Relații Publice, împreună cu inspectori din cadrul DGASPC, au desfășurat vineri o activitate educativ-preventivă la Centrul de Criză, situat pe str.Udrea, din municipiul Arad.

Această activitate a avut scopul de a informa femeile victime ale violenței domestice despre cauzele și consecințele acestui fenonen, despre efectele violenței asupra minorilor, precum și despre alte aspecte ce țin de fenomenul violenței domestice.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad au mai prezentat câteva aspecte din Legea nr. 174/2018, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, condițiile pentru emiterea Ordinului de protecție provizoriu, formele violenței (verbală, fizică) precum și modalitățile de prevenire a acestora.

Activitățile desfășurate au avut un feed-back pozitiv din partea tuturor celor prezenți, care au subliniat nevoia de informare asupra acestui fenomen.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.