Acţiuni intense la graniţa de vest: 51 de cetăţeni din Afganistan, Siria, Pakistan şi Sudan, depistaţi ascunşi în automarfare | FOTO-VIDEO

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați, ascunşi în opt automarfare conduse de şoferi români şi bulgari, 51 de cetăţeni din Afganistan, Siria, Pakistan şi Sudan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 10.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a şase ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni români şi doi bulgari. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, maşini de spălat, aspiratoare, profile de aluminiu, textile şi profile PVC pentru diferite societăţi din Italia, Slovenia, Germania şi Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși patruzeci şi unu de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Siria, Pakistan şi Sudan cu vârste cuprinse între 9 şi 50 de ani, solicitanţi de azil in ţara noastră.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat în două  automarfare conduse de un  cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar, zece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.