Acțiune a polițiștilor arădeni pe A1. Au fost oprite și multe mașini înmatriculate în Ucraina, însă doar pentru o cafea sau un ceai și pentru sfaturi

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Având în vedere valorile de trafic ridicate înregistrate în ultima perioada pe autostrada A1, tronsonul Arad-Nădlac, ocazionate și de traficul rutier crescut la nivel național, în contextul evenimentelor din Ucraina, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, în cursul zilei de astăzi, aceștia au oferit șoferilor, alături de obișnuitele recomandări preventive, și câte o cafea sau un ceai cald.

De asemenea, conducătorilor auto le-a fost adus la cunoștință faptul că simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei la volan.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere!

Recomandări pentru conducătorii auto:

•odihniți-vă bine înainte de a porni la drum;
•dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți;
•evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;
•etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;
•pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;
•evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Pe parcursul desfășurării activității, atenția polițiștilor a fost îndreaptata cu precădere autoturismelor cu numere de Ucraina, care în această perioadă parcurg distanţe considerabile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.