Accident înfiorător pe A1 | A fost activat „Planul roșu” de intervenție, după ce un microbuz cu 11 persoane s-a răsturnat

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În această după-amiază, în jurul orei 15:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui accident rutier (microbuz în care se aflau 11 persoane, răsturnat în afara părții carosabile) pe A1, sensul de mers Nădlac-Arad.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de Intervenție începând cu ora 15:50.

La fața locului au intervenit de urgență forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad cu:
– O unitate de terapie intensivă mobilă;
– 6 ambulanțe SMURD;
– 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad;
– o autospecială pentru transport personal și victime multiple;
– o autospecială de stingere cu apă și spumă;
– o autospecială pentru descarcerare.

În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD și SVSU Nădlac.

În urma accidentului au fost identificate 9 victime, dintre care 1 victimă care a suferit leziuni incompatibile cu viața, 1 victimă – cod galben care a fost transportată la spital și 7 victime – cod verde care nu au necesitat transport la spital. Nu au fost persoane încarcerate.

Intervenția a fost coordonată de Inspectorul șef al ISU Arad, col Gârbău Cristian si cdt Detașament Arad lt.col Vlad Marius care au fost prezenti la locul evenimentului.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 16:47.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.