Absolut penibil! Meszar se folosește, în cel mai abject mod posibil, de inocența și lipsa de informații ale unor foști jucători pentru a manipula și a justifica sifonarea banilor

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Este de-a dreptul incredibil cât de penibilă a devenit situația actualei conduceri a clubului UTA, îndeosebi a lui Alexandru Meszar, împreună cu oamenii săi de încredere, dar și cu cei care îi trag sforile și-i șoptesc la ureche ce și cum trebuie să facă. Cu fiecare zi ce trece, cu fiecare acțiune, cu fiecare ieșire necontrolată, aceștia se afundă în penibil, ajungând într-o situație din care nu mai rămâne loc de întoarcere.

Rămas fără susținători, cu excepția celor care au de profitat de pe urma clubului și care fac parte din acest grup de interese din jurul lui Meszar, un grup în care fiecare și-a făcut firma lui și „suge” banii din conturile clubului pe diferite „servicii”, cel care nu a ezitat să se compare în ultima perioadă cu Baronul Francisc Neuman a recurs la probabil cel mai abject mod prin care încearcă să manipuleze fanii și opinia publică și, totodată, să-și justifice modul defectuos în care administrează banii Bătrânei Doamne.

Vorbim, desigur, despre ultima postare de pe pagina de Facebook a clubului UTA, unde Meszar își bate joc din nou de marea masă de suporteri, lăsând de înțeles că cei care îl contestă pe el și cei care contestă „clica” lui, cei care nu sunt de acord cu acțiunile sale, cei care nu sunt de acord cu comportamentul său, cei care nu sunt de acord cu sifonarea banilor din conturile clubului, cei care nu pot fi manipulați, cei care nu sunt de acord cu adjudecarea clubului pe persoană fizică, că toți aceștia nu ar fi „adevărați utiști”. Meszar ne spune, mai mult sau mai puțin direct, că doar cei care îl vorbesc de bine sunt „adevărații utiști” și că doar „părerile lor sunt avizate și echilibrate”.


Citește și: Poziție fermă a grupului de investitori, față de ieșirile grobiene ale lui Meszar: „Continuă joaca de-a vânzarea clubului. Care sunt interesele și cine e în spatele lor?”


Mai exact, Alexandru Meszar și-a pus vreun trepăduș să-i contacteze pe foștii jucători Christos Metskas, Ioan Igna, Gyuri Vaczi, Gabor Biro și Sorin Botiș și să le ia câte o scurtă declarație, pe care mai apoi le-au cosmetizat și le-au publicat pe pagina de Facebook a clubului, lăsând să se înțeleagă faptul că aceștia l-ar susține pe Meszar și că i-ar gira acțiunile și atitudinea.

O spunem din capul locului și fără rețineri: este cel mai abject mod prin care cineva, în cazul acesta Alexandru Meszar, ajuns într-o situație de acest gen, se poate „apăra”!

SĂ VĂ FIE RUȘINE, DOMNULE MESZAR! Să vă fie rușine pentru încercarea de a vă folosi de numele și trecutul alb-roșu al acestor oameni pentru a vă justifica! Să vă fie rușine pentru că i-ați pus pe acești oameni în situația de a gira, fără să vrea, manipularea, grosolănia, nesimțirea față de fani și mătrășirea banilor din club!

Nu mai punem la socoteală faptul că, cu excepția lui Sorin Botiș, căruia îi înțelegem alegerea de a se poziționa clar în „tabăra Meszar”, doar are interesele sale și care numai ce a concesionat un teren pe care și-a inaugurat o bază sportivă, ceilalți foști fotbaliști ai Bătrânei Doamne nici măcar nu au luat o poziție clară în care l-ar susține pe Meszar, ci doar au spus câteva cuvinte de bun simț.

În același timp, este cât se poate de clar că cei „intervievați” de oamenii lui Meszar n-au avut prea multe legături cu acesta și este foarte posibil să nici nu cunoască foarte bine situația din club sau „modul de lucru”, respectiv comportamentul acestuia. Metskas, Igna, Vaczi și Biro au fost chiar eleganți și sunt cât se poate de inocenți în această poveste, așa că marea masă de suporteri care îl contestă pe Meszar cu siguranță nu vor pune la suflet aceste declarații.

Vă provocăm, domnule Meszar, să luați declarații de la foștii jucători ai clubului UTA din perioada în care clubul a fost conduse de dvs! Vă provocăm să cereți părerile foștilor căpitani Alin Gligor sau Ciprian Rus! Vă provocăm să-i întrebați pe Florin Purece (ajuns la Viitorul/Farul, Chiajna, Sepsi etc.), Amir Jorza (ajuns la Rapid), Marius Chindriș (ajuns la Petrolul, Târgu-Mureș, Farul sau Mioveni), Dumitru Copil, Ionuț Tănase (ajuns la Craiova), Cătălin Hlistei (ajuns la Rapid), Bogdan Miron (ajuns la Sepsi), Bogdan Burlă, Alexandru Manea (și el fost căpitan), Paul Copaci (ajuns și el la Rapid), Cristian Costin (ajuns la FC Voluntari) și alții!

Cu siguranță părerile fotbaliștilor care au avut de-a face cu Alexandru Meszar în ultimul deceniu au păreri cel puțin la fel de „avizate”, probabil nu și la fel de „echilibrate”, dat fiind modul în care „părintele proiectului” și-a bătut joc de ei.

„Adevărații utiști despre situația de la UTA
Având în vedere imposibilitatea ca în corul de voci îndreptat împotriva conducerii clubului, care monopolizează site-urile de socializare, să se mai strecoare și opinii și păreri avizate și echilibrate, publicăm câteva puncte de vedere ale unor personalități arădene care n-au nevoie să demonstreze că sunt utiști. Credem în continuare în echilibrul arădeanului utist”, este mesajul postat pe pagina clubului, alături de care au fost atașate câteva fotografii prelucrate și pe care le vom publica în subsolul acestui material.

Ce să înțelegem de aici, domnule Meszar, că doar cine vă girează inepțiile și doar cei care vă vorbesc de bine sunt „adevărații utiști”? Că oricine vă contestă, e paria? Cine vă dă dreptul să catalogați supoterii și cine vă dă dreptul să cântăriți din vorbe iubirea și atașamentul pe care fiecare dintre noi le are pentru acest club? Cine? Cine vă dă dreptul să vă însușiți clubul pe persoană fizică și să-l folosiți în interes personal pentru a vă transmite toate tâmpeniile care vă trec prin cap? Politicienii pe care îi aveți în spate, care vă susțin și care vă țin pe „jar” printr-un mod pe care unii l-ar numi „șantaj”, sau cine?

O mare de arădeni, o mare de suporteri, o mare de oameni care au urmat clubul prin frig, ploaie sau caniculă, prin mocirlele și tăpșanele ligilor inferioare, o mare de oameni care au suferit pentru clubul ăsta cât pentru zece vieți vă cer să plecați! Plecați! Plecați și lăsați clubul pe mâna unor oameni potenți financiar, care vor să-și investească banii în acest frumos club lăsat Aradului și arădenilor de către Baron! Aveți curajul de a trece peste vocile indivizilor care vă șoptesc în ureche să rămâneți, că altfel va fi mare bai! Aveți curajul să plecați! Sau, aveți măcar curajul de a ieșit public, în fața noastră, în fața fanilor, în fața jurnaliștilor și de a răspunde întrebărilor tuturor! Aradul vrea UTA liberă!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.