vineri, 14 iunie, 2024

Abdallah a fost iertat de FRF după talpa pusă în capul lui Benzar, iar duminică ar putea juca cu UTA

Distribuie articolul

Dinamo și UTA se vor duela duminică seară în ultimul act din Play-Out-ul acestui sezon de Superligă. Partida va începe la ora 21:30, oră la care de altfel se vor disputa toate partidele din această ultimă etapă: Dinamo – UTA, FC Voluntari – ”U” Cluj, Oțelul Galați – FC Botoșani, Poli Iași – Petrolul și FC U Craiova 1948 – FC Hermannstadt. Jumătate dintre aceste echipe își joacă „supraviețuirea” în prima ligă, vorbind aici despre Dinamo, FC U Craiova 1948, Poli Iași, FC Voluntari și FC Botoșani, toate fiind despărțite de doar trei puncte și toate având dispute cu formații mai bine clasate.

Ei bine, revenind la partida dintre Dinamo și UTA, „câinii” au primit o veste surprinzătoare pentru multă lume, după ce Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) a decis să-l ierte pe Hakim Abdallah de patru etape de suspendare.

Reamintim că, în urmă cu trei etape, în disputa dintre FC Botoșani și Dinamo, câștigată de moldoveni cu scorul de 2-1, Abdallah i-a pus efectiv talpa pe cap lui Romario Benzar, fiind eliminat imediat de centralul George Găman. Ulterior partidei, Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe fotbalistul din Madagascar cu șase etape de suspendare și o amendă de 10.000 de lei.

Ei bine, astăzi, Comisia de Recurs a FRF a decis că cele două etape de suspendare deja ispășite de Abdallah (cu FC Voluntari și ”U” Cluj) și că șase ar fi prea multe pentru acel fault.

„SC DINAMO 1948 SA vs CDE A LPF – Sancțiune disciplinară. Admite recursul. Desființează Hotărârea CDE nr. 139/30.04.2024. În temeiul art. 63.1. lit. a), raportat la art. 63.2.4 lit. a) teza 1 din Regulamentul Disciplinar, sancționează jucătorul Abdallah Hakim Djamel cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 10.000 lei. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS  în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință nepublică la sediul LPF, azi, 10.05.2024”, se arată într-o comunicare pe portalul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Astfel, Hakim Abdallah ar putea fi folosit de către Zeljko Kopic duminică seara, împotriva „Bătrânei Doamne”. Atacantul dinamoviștilor are 6 goluri și 2 pase decisive în 34 de partide în Superligă în acest sezon.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți