A fost semnat contractul de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, și primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, au fost prezenți astăzi la sediul Consiliului Județean Bihor unde, a alături de președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și de primarul municipiului Oradea, Florin Birta, au semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea.

„Vara viitoare vom avea proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea! Avem trei variante de traseu, pe care ni le-au prezentat astăzi proiectanții. Lucrăm, așa cum am promis, cu toate motoarele turate! Urmează să mă întâlnesc cu fiecare dintre primarii celor 7 unități administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres, să le prezint cele trei variante de traseu și să începem lucrările de topometrie necesare următoarei etape a proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Potrivit proiectului inițial, drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara.

Valoarea drumului expres Oradea – Arad este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.