Cum a reacționat Gyuszi Balint după ce a promovat UTA și cui mulțumește

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

UTA a reușit să promoveze în primul eșalon fotbalistic românesc, de pe primul loc, după un play-off cu adevărat dramatic, în care toate cele șase competitoare au pornit cu șanse matematice de promovare. Astfel, după lupte crâncene pe care UTA, CS Mioveni, Rapid, Turris Turnu-Măgurele, FC Argeș și Petrolul Ploiești le-au dus una cu cealaltă, formația arădeană și FC Argeș au reușit să promoveze în Liga 1, în vreme ce Turris vor juca un baraj de promovare împotriva echipei care se va clasa pe locul 6 din play-out-ul primei ligi. Asta dacă nu cumva formatul Ligii 1 va fi modificat din sezonul viitor într-o formulă care să conțină mai mult de 14 echipe, așa cum este în momentul de față. Dar deocamdată aceste eventuale modificări rămân doar la stadiul de supoziții.

Așadar, cum spuneam, UTA și FC Argeș și-au câștigat locurile în viitoare ediție a primei ligi după un play-off cu mult dramatism. De fapt, promovările au fost tranșate în ultima etapă, iar în cazul celor de la FC Argeș putem spune că promovarea s-a jucat literalmente până în ultimul minut, aportul deciziv avându-l cei de la Rapid, care au egalat-o pe Turris în minutul 96 și au schimbat clasamentul.

După ultimul meci disputat de UTA pe terenul celor de la FC Argeș, arădenii au primit, așa cum se obișnuiește, medaliile și trofeul de campioni ai Ligii 2. În același timp, fanii arădeni au ieșit în număr mare pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad, unde au sărbătorit și au cântat preț de zeci de minute.

Imediat după meci, antrenorul Laszlo (Gyuszi) Balint a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, mesaj prin care a ținut să mulțumească tuturor celor pe care tehnicianul i-a considerat importanți și despre care acesta crede că au adus un aport, mai mult sau mai puțin important, succesului echipei sale.

„Nimic nu se comparā cu bucuria câștigării unui trofeu! Mai ales când această clipă vine după un an incredibil de greu, care va rămâne în istorie din multe puncte de vedere.

Băieții merită toate aprecierile! Cu momente bune, mai puțin bune, depășind dificultăți și suferințe care ne-au adus lacrimi în suflete, au demonstrat că își merită cu prisosință medaliile de campioni! Le mulțumesc pentru că mi-au „îmbrățișat” nebunia, azi s-a scris o filă importantă din istoria clubului UTA Arad!

Multumesc colegilor din staff-ul tehnic! Cezar Zanfir, Radu Alexandru, Alin Pinzaru si Gabi Vasiliu. Incheiem un an de muncă plin de foarte multe obstacole si dificultăți, însă marea provocare abia acum vine. Medalia mea de campion este pentru familia mea. Balint Claudia și Eric, baiatul meu, sunteti centrul universului meu si vă multumesc pentru tot!

Cât despre Apostu Bogdan … E un nebun care visează frumos! E omul care mi-a dat mereu echilibru, omul plin de energie pozitivă, cel care, pe lângă suportul moral si munca depusă, a investit si foarte mult suflet in tot ceea ce s-a intamplat la UTA in ultimul an.

Le sunt recunoscător miilor de suporteri care ne-au susținut, ne-au incurajat si ne-au trimis mereu caldura lor! Stadionul e trist fără voi, sunt convins că noul Francisc Neuman va „arde” în clipa în care contextul social va permite prezența voastră în tribune!”, scrie Gyuszi Balint pe contul său de Facebook.

La rândul nostru, transmitem felicitări tuturor celor care au pus umărul la succesul UTA-ei și promovarea echipei acolo unde îi este locul! Felicitări pentru ceea ce ați realizat! Succes în Liga 1!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.