Expoziție aniversară – „UTA Arad – 78 de ani”

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Astăzi începând cu ora 18:00 a avut loc în Sala Clio a Complexului Muzeal Arad (strada Horia nr. 10) vernisajul expoziției „UTA Arad – 78 de ani”. Expoziția a fost organizată cu ocazia împlinirii a 78 de ani de viață a „Bătrânei Doamne” UTA Arad. Pe 18 aprilie 1945 baronul Francisc Neuman a semnat actul de naștere a echipei ITA Arad. Zilele trecute s-au împlinit 78 de ani de la nașterea unei echipe care a făcut istorie în fotbalul românesc. Acum la această frumoasă vârstă UTA este cel mai important și mai cunoscut brand din Arad.

Trebuie să remarcăm că meritul pentru această expoziție aniversară le revine unor inimoși și pasionați de fotbal, de UTA și de istoria clubului: Roxana Barbu și Călin Giurgiu. Cu foarte multe materiale pentru expoziție au contribuit mulți fani ai echipei UTA, mai tineri și mai în vârstă, toți atinși de același microb: UTA Arad.

Printre exponate se află peste 200 de diferite lucruri, potrivit organizatorilor, cu tematică alb-roșie și nu numai, fanione ale echipei arădene și ale echipelor întâlnite de UTA, insigne, tricouri, talăngi și multe fotografii din timpul construirii vechiului stadion.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14 – 16 aprilie între orele 09:00 – 17:00. Luni intrarea a fost liberă, marți și miercuri muzeul percepe o taxă de intrare de 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru pensionari și 2 lei pentru copii.

Multă lume, lume bună și nebună după UTA, a umplut Sala Clio încă din prima zi. Au fost persoane care l-au cunoscut personal pe baronul Neuman, foști fotbaliști și actuali conducători de la UTA. Dar cei mai mulți au fost fanii ai echipei fanon a Aradului.

Nu am văzut niciodată la un loc atâtea lucruri diferite despre UTA, despre istoria ei. Ar fi o idee bună ca o astfel de expoziție să se organizeze în fiecare an la data aniversării. Am fost impresionat cel mai mult cele șase tablouri înrămate cu echipa UTA din anii în care a câștigat campionatul, 1947, 1949, 1950, 1954, 1969 și 1970.” A spus unul dintre participanții la expoziție pentru Arad Obiectiv.

Am văzut fanionul echipei Feyenoord Rotterdam și al echipei Tottenham Hotspur. Multe cupe, programe vechi de meci, brelocuri și foarte multe insigne cu UTA. Am văzut și tricoul lui Laszlo Balint cu autograf din perioada când a fost jucător la UTA.” Ne-a spus un fan mai tânăr al echipei arădene. „De când ții cu UTA? A fost întrebarea noastră. „Am fost cu tata la stadion prima dată când aveam 7 ani. De atunci am mers tot timpul și merg în continuare cât există UTA„. Fără comentarii!

O astfel de expoziție ar trebui să fie permanentă în incinta Stadionului Francisc Neuman. Dar, clubul UTA nu a organizat nimic, nici măcar un mic eveniment care să marcheze aniversarea de 78 de ani a echipei UTA.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.