Bazilica Sacré-Coeur, Paris – o catedrală catolică impresionantă

Sursă imagine: freepik.com

De Weekend

Scris de T.F.

Bazilica Sacré-Coeur este o catedrală catolică deosebită de impresionantă și importantă, situată pe dealul Montmartre din Paris, Franța. Această catedrală este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Paris, fiind cunoscută în întreaga lume pentru arhitectura sa magnifică și pentru priveliștea incredibilă pe care o oferă asupra Parisului.

Bazilica Sacré-Coeur este amplasată pe vârful dealului Montmartre, la o înălțime de 130 de metri. Construcția Bazilicii Sacré-Coeur (Inima sacră) a început în anul 1875, la scurt timp după încheierea Războiului Franco-Prusac. Aceasta a fost construită pentru a onora memoria soldaților francezi care au murit în război și pentru a reprezenta simbolul reconcilierii și păcii între națiunile lumii.

Proiectul Bazilicii a fost ales în urma unui concurs la care au participat șaptezeci și opt de proiecte depuse de optzeci și șapte de concurenți. Proiectul de construire a fost realizat de arhitectul Paul Abadie, care a dorit să creeze o catedrală care să reflecte spiritul unității și încrederea a poporului francez. Construcția a durat peste 40 de ani, din cauza dificultăților financiare și a problemelor tehnice întâmpinate în timpul procesului.

Bazilica a fost finanțată în principal din donațiile făcute de credincioșii francezi cărora nu li s-a cerut să plătească o sumă mare, ci cât este posibil. În total, aproape patruzeci și șase de milioane de franci au fost strânși într-o jumătate de secol prin donațiile a aproape zece milioane de credincioși.

Bazilica Sacré-Coeur a fost finalizată și inaugurată oficială în anul 1914, la împlinirea a 40 de ani de începere a lucrărilor de construcție. Aceasta a devenit rapid unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului Paris și a atras un număr imens de turiști și pelerini din întreaga lume.

Bazilica are o înălțime impresionantă de 83 de metri și este construită din marmură albă. Era cel mai înalt punct din Paris înainte de construcția Turnului Eiffel. Dimensiunile sale sunt de 85 metri lungime și 35 metri lățime, făcând din ea una dintre cele mai mari biserici din Franța. În interiorul bazilicii, vizitatorii pot admira o serie de fresce impresionante, precum și o colecție impresionantă de vitralii.

Mozaicul intitulat “Triumful Sfintei Inimi a lui Isus”, este cea mai mare și mai importantă operă de artă din biserică. Mozaicul este compus din 25.000 de piese de ceramică emailate și aurite și se întinde pe 475 de metri pătrați, făcându-l unul dintre cele mai mari mozaicuri din lume. lume. În interiorul bazilicii este interzisă folosirea camerelor și a aparatelor de înregistrare video!

Clopotul principal din bronz, cel mai mare din Franța și al optulea cel mai mare clopot din lume, cântărește 18,835 tone, are 3,06 metri înălțime și 3,04 metri diametru, potrivit Le-sacre-coeur.webnode. Pentru a nu zgudui prea mult edificiul clopotul suna din plin doar la ocazii solemne.

Piatra aleasă pentru construcție provine din Franța, din carierele Château-Landon și Souppes-sur-Loing. Bazilica Inimii Sacre este singurul monument parizian construit din același material ca Arcul de Triumf. Această marmură albă a fost aleasă de arhitectul Paul Abadie pentru calitățile sale de duritate și de autocurățare în contact cu apa, acest calcar emană calcit, care păstrează culoarea albă a pietrei. De la construirea sa în 1875, fațada acestui monument nu a fost niciodată renovată!

Bazilica Sacré-Coeur primește în medie peste 11 milioane de vizitatori și pelerini în fiecare an, fiind una dintre cele mai populare atracții turistice din Paris. Este al doilea cel mai vizitat monument religios din Paris, după catedrala Notre-Dame de Paris. Aceasta este deschisă pentru vizitatori în fiecare zi și oferă oportunitatea de a participa la ceremoniile religioase.

Construcția bazilicii Sacré-Coeur nu a fost fără controverse. Mulți oameni au criticat amplasarea pe care o are pe dealul Montmartre, susținând aceasta a stricat frumusețea naturală a peisajului și că a afectat integritatea istorică a zonei. Cu toate acestea, Bazilica Sacré-Coeur rămâne una dintre cele mai importante și impresionante construcții religioase din lume, atrăgând un număr imens de vizitatori în fiecare an.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.