UPDATE 5 – Manuel Anghel este șoferul care și-a pierdut viața în această dimineață. Antonio Covaci, pasagerul, este în stare gravă la ATI

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Un accident violent a avut loc în această dimineață, în jurul orei 05:00, în zona Gării din municipiul Arad.

Mai exact este vorba despre curba în care se îmbină Calea Aurel Vlaicu și Bulevardul Revoluției.

Deși încă nu avem date oficiale despre cum s-ar fi produs accidentul, aflăm totuși că autoturismul în cauză, un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Italia, s-ar fi deplasat dinspre Gară spre Podgoria și, exact când trecea de pe Calea Aurel Vlaicu pe Bulevardul Revoluției, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un stâlp aflat între liniile de tramvai și care susține firele de curent ce alimentează circulația tramvaielor. De altfel, din fotografiile și materialul video se și vede cum stâlpul, de altfel unul destul de gros, a fost efectiv pus la pământ. S-ar părea că, înainte de a lovi stâlpul, autoturismul s-a lovit de bordura de pe partea stângă a terasamentului.

Impactul a fost atât de violent, că în urma lui o persoană ar fi murit, în vreme ce o altă persoană ar fi fost preluată de către un echipaj SMURD la fața locului.

Totodată, una dintre ușile microbuzului a fost efectiv smulsă în impactul cu stâlpul și aruncată pe celălalt sens de mers.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad (ISU Arad), printre care medici SMURD, dar și descarcerarea (aceștia fiind nevoiți să scoată persoanele respective dintre fiarele contorsionate), dar și mai multe echipaje de Poliție.

UPDATE

Un tânăr a condus un microbuz pe sensul de mers Gară-Podgoria, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a sărit pe șinele de tramvai și a doborât un stâlp de înaltă tensiune. În microbuz se aflau două persoane, bărbați, dintre care unul a decedat, iar unul este rănit grav, fiind transportat la spital. Voi reveni cu detalii”, ne-a transmis agentul șef Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

UPDATE 2

Se pare, totuși, că microbuzul implicat în accident era înmatriculat în Franța, nu în Italia, așa cum spuneau primele informații primite de către noi de la unul dintre martori.

Totodată, bărbatul care a condus autoturismul și care a murit în urma accidentului avea 19 ani și era din localitatea arădeană Curtici.

„Din primele cercetări la fața locului s-a stabilit că în această dimineață, în jurul orei 5.20, un tânăr de 19 ani, din Curtici, a condus un microbuz pe Calea Aurel Vlaicu, dinspre Piața UTA spre Podgoria, și în curba din dreptul imobilului cu numărul 2, scara A, de pe Bulevardul Revoluției, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare pătrunzând pe terasamentul liniilor de tramvai, unde a intrat în coliziune cu un stâlp.
În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea gravă a unui barbat, pasager pe locul din dreapta față, a cărui identitate urmează a fi stabilită.
Victima a fost transportată la spital, polițiștii continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

UPDATE 3

Deși inițial se părea că persoana decedată ar fi un tânăr de 19 ani, din localitatea arădeană Curtici, se pare, totuși, că nu este așa.

„În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul decedat nu este cel precizat anterior. În continuare polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea identității celor două victime ale evenimentului rutier”, a precizat agentul șef Claudia Iuga, reprezentantul IPJ Arad.

Am reușit, totuși, să aflăm, din surse neoficiale, cum s-a ajuns la această informație eronată. Astfel, sursele noastre spun că în autoturismul implicat în accident au fost găsite o serie de documente, printre care și documentele de identitate ale unui tânăr de 19 ani din Curtici. Inițial, oamenii legii au crezut că ar fi vorba despre tânărul respectiv, însă după verificările efectuate s-a constatat că nu este așa.

UPDATE 4

Din ultimele informații obținute de Arad Obiectiv, se pare că ambele victime sunt bărbați, cetățeni ai orașului arădean Curtici.

Șoferul a decedat în urma accidentului, în vreme ce pasagerul este a fost dus de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad.

Cauza probabilă a accidentului este neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Mai exact, șoferul ar fi intrat cu viteză mult prea mare în curba ce face trecerea de pe Calea Aurel Vlaicu pe Bulevardul Revoluției, moment în care a pierdut controlul volanului, a lovit bordura din partea stânga a terasamentului, microbuzul s-a răsturnat și s-a izbit violent de un stâlp cu plafonul superior.

UPDATE 5

„În urmă cu puțin timp au fost identificați ocupanții autoturismul implicat în accidentul din această dimineață.
Bărbatul care a decedat (conducătorul autoturismului) este un tânăr de 22 de ani din Curtici, iar pasagerul din dreapta-față este un tânăr de 19 ani din aceeași localitate”, mai transmit reprezentanții IPJ Arad.

Arad Obiectiv a reușit să afle și cine sunt cei doi tineri. Șoferul și, totodată, cel care și-a pierdut viața în accident este Manuel Anghel, iar pasagerul este Antonio Covaci.

În ceea ce îl privește pe șofer, sursele noastre spun că acesta deținea un permis de conducere eliberat de autoritățile franceze.

În ceea ce îl privește pe pasager, acesta este în continuare în stare gravă, fiind internat pe secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, cu multiple plăgi la nivelul capului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.