49 de amenzi pentru protestatarii de seara trecută. Zece persoane au dosare penale

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În urma protestelor desfășurate în seara zilei de 1 aprilie, polițiștii arădeni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 16.790 lei, după cum urmează:

– 34 conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei;

– 9 conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;

– 6 conform Legii 61/1991, privind respectarea ordinii și liniștii publice.

„Pentru infracțiunile de zădarnicirea combaterii bolilor și instigare la săvârșirea infracținii de zădarnicirea combaterii bolilor, au fost întocmite 10 dosare penale, pentru fapte săvârșite în perioada 28 martie – 1 aprilie, în contextul manifestărilor neautorizate.

Pe toată perioada sfârșitului de săptămână, efectivele de poliție, jandarmi și poliție locală, vor lua măsuri împotriva tuturor manifestanților care ar putea perturba climatul de ordine și siguranță publică.

De asemenea, reiterăm faptul că, blocarea căilor de acces sau a segmentelor rutiere constituie infracțiune, iar poliția arădeană va aplica legea cu fermitate, inclusiv prin impunerea unor măsuri privative de libertate persoanelor care încalcă cadrul legal, în situația în care se va impune acest lucru”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.