duminică, 21 iulie, 2024

46 de migranți din Afganistan și Iran, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pe la Nădlac | FOTO-VIDEO

Distribuie articolul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II – judeţul Arad au depistat, ascunşi în nouă automarfare, patruzeci şi șase de cetăţeni din Afganistan și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 18.03.2021, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticle de vin de la o societate din Bulgaria pentru o firma din Suedia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan și Iran, cu vârste cuprinse între 11 şi 28 de ani, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a opt ansambluri rutiere conduse de cetăţeni români, turci și un bulgar. Şoferii transportau diferite bunuri (polistiren, cabluri de oțel, plăci de pal, piese auto, role de plastic și piese metalice) pentru societăţi din Slovenia, Cehia, Franța, Italia și Ungaria.

În urma controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, patruzeci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți