„4 for Tango“, în grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Concertul pentru vioară, violă și violoncel „4 for Tango“ va avea loc, vineri, 1 septembrie 2023, de la ora 19.30, în grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște, evenimentul  prezentat cu ocazia Zilelor Aradului.

Tangoul va fi în centrul atenției în prima seară din luna septembrie.

Din program fac parte lucrări cunoscute și îndrăgite de public, respective tangouri de Astor Piazzolla, printre care „La Muerte del Angel” (Moartea îngerului), tangouri de Jose Elizondo – „Otono en Buenos Aires” (Toamnă la Buenos Aires); un tango de Goran Brezovici – „Underground Tango” și unul de Leroy Anderson – „Blue Tango”.

Evenimentul are ca scop oferirea unei seri culturale locuitorilor din cartierul Grădiște, promovarea grădinii de vară a cinematografului și promovarea și diversificarea actului cultural în cartierele Aradului.

Tangoul este un gen muzical și un dans apărut în anii 1880 în mai multe țări sud-americane, în Argentina și Uruguay, apoi s-a răspândit în toată lumea. Din 2009, tangoul argentinian⁠ a fost inclus de UNESCO pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.