38 de căței, salvați de Poliția Animalelor din mâinile unei femei care a făcut deja un obicei din a strânge zeci de animale și a le ține în condiții mizere | FOTO-VIDEO

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În seara zilei de 25 iunie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați în mod direct despre faptul că într-o curte din municipiul Arad, mai multe exemplare canine s-ar afla într-o stare de pericol.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului unde au constatat existența a 38 de exemplare canine, majoritatea din rasa Metis, și a 9 exemplare feline, care erau păstrate în condiții improprii.

Animalele au fost ridicate și predate temporar unei asociații pentru salvarea și protecția animalelor, urmând a fi plasate unui adăpost autorizat în baza unui ordin.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuit animalelor, polițiștii continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale.

Pentru cei care nu cunosc deja situația, menționăm că este vorba despre aceeași femeie, pe numele său Gabriela Decuseară, o individă care a făcut deja un obicei din a strânge zeci de căței, pe care mai apoi îi ține în condiții improprii, chiar mizere, la multele proprietăți pe care le deține în municipiul Arad sau în județ. De altfel, de-a lungul timpului presa a mai scris despre ceea ce face această femeie, ba chiar subiectul câinilor chinuiți de aceasta a ajuns și în vizorul televiziunilor naționale.

Astfel, este pentru a nici nu mai știm câta oară când polițiștii ridică zeci de animale din mâinile acestei individe. Pe Facebook, la mai multe postări și pe grupurile pentru protecția animalelor, iubitorii de animale își pun în continuare întrebări cum de această femeie este lăsată în continuare să adune zeci de animale, pe care mai apoi să le chinuie, ținândule în astfel de condiții. Ba mai mult, unii dintre internauți lansează ideea că individa ar avea „spate”, că cineva ar susține-o din umbră și tocmai din această cauză ar „scăpa” de fiecare dată.

Dacă ne întrebați pe noi, nu știm ce să zicem despre acest presupus „spate”, însă cu siguranță sistemul este defect și legile sunt atât de prost făcute, că oamenii legii nu îi pot face mai nimic acestei individe, decât să salveze acele animale din mâinile ei și să-i mai facă câte un dosar penal, eventual vreo amendă, astfel că ea va face în continuare aceleași lucruri, ca și până acum.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.