36 de afgani, pakistanezi și indieni, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II, Nădlac II și Vărșand au depistat treizeci și şase de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan, Pakistan şi India, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

În data de 23.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu pentru o societate din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în România.

Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, au depistat în ultimele 24 de ore, la ieşirea din România, ascunşi în două automarfare, unsprezece cetăţeni străini.  Autovehiculele erau conduse de doi şoferi români, care transportau accesorii de mobilier şi huse auto pentru societăţi comerciale din Croația şi Olanda.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două grupuri sunt formate din cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi India, majoritatea solicitanți de azil în România.

Cazuri similare s-au înregistrat în cursul nopţii şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia, încărcate cu piese și componente auto pentru societăți din Germania.

În urma controlului amănunţit al autovehiculelor, în compartimentele pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi treisprezece cetăţeni afgani, majoritatea solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.