vineri, 14 iunie, 2024

35 de jucători la reunirea lotului. Absențe și noutăți. Episodul 4 în telenovela Adi Petre – UTA

Distribuie articolul

Astăzi s-a încheiat oficial vacanța pentru cea mai mare parte a lotului Bătrânei Doamne. Jucătorii s-au adunat din nou în vestiarele de la Arena „Francisc Neuman“ și, după o discuție cu antrenorul Mircea Rednic, s-au deplasat pe terenul de la ICRTI, acolo unde au efectuat un prim antrenament sub conducerea antrenorilor secunzi Sorin Rădoi și Ștefan Boroș. Dar iată componența completă a lotului care a fost la reunire:

Portari: Florin Iacob, Danylo Kucher, Cristian Blaga

Fundași: Alexandru Benga, Marko Stolnik, Răzvan Trif, Darius Iurasciuc, Ionuț Anișorac, Eric Bărbat, Răzvan Joldea, David Băloi, Denis Tătaru

Mijlocași: Albert Stahl, Andrej Fabry, Cristian Mihai, Andrei David, Fabiano Cibi, Robert Vîlcu, Ahmet Ekmekci, Vlad Bădău, Adelin Nica, Mario Andrieș, Răzvan Ristin, Denis Țăroi, Raul Popa, Darius Ghindovean, Luca Innocenti, Abris Samson, Raul Stanciu, Alessio Calotă.

Atacanți: Adrian Petre, Vadym Kyrychenko, Adrian Dragoș, Samir Borcea, Raoul Cristea

Dintre jucătorii care se află încă sub contract cu UTA, au lipsit stranirii Rodrigues, Conte, Lawrence, Freitas, Pedro, van Durmen, Omondi, Ezekiel și Luckassen. Aceștia urmează să sosească la Arad pe parcursul următoarelor zile, cu amendamentul că Marcelo Freitas o va face cel mai probabil pentru a-și încheia ultimele conturi cu UTA și cu Aradul, brazilianul urmând să plece la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Nici în ceea ce-i privește pe cei prezenți la reunire, lucrurile nu sunt sută la sută clare. Iacob, Kucher, Stolnik, Luckassen au înțelegerile scadente cu UTA la 30 iunie și urmează să dea un răspuns la ofertele clubului. Cel mai aproape de plecare pare Stolnik, croatul fiind foarte tentat de o mutare interesantă pentru cariera lui, la Ferencvaros.

Cât despre noutățile din lot, cea mai importantă (măcar din punct de vedere al numelui) e cea a lui Adrian Petre. Atacantul care în primăvara asta a mai adăugat o experiență dezastruoasă la șirul aproape interminabil din ultimele sezoane, retrogradând cu divizionara secundă CS Tunari, fără să reușească să se impună nici acolo, primește o nouă șansă de acasă; evident deocamdată doar șansa de a arăta în antrenamente și meciuri amicale, ce poate dar mai ales ce vrea. Până la o ofertă concretă însă probabil mai sunt pași mulți de parcurs. Oricum e remarcabil totuși că Mircea Rednic a acceptat să-i mai dea o șansă lui Petre în condițiile în care vara trecută Puriul îi întinsese o mână de ajutor într-un alt moment greu dar fostul internațional de tineret a preferat până la urmă o ofertă financiară mai bună de la Hermannstadt.

În afara lui Petre, restul noutăților sunt integral din categoria „carne fragedă“: fundașul Denis Tătaru de la Academia lui Poli Timișoara, mijlocașii Darius Ghindovean (trecut pe la juniorii celor de la Duisburg și Preußen Münster), Luca Innocenti (descoperit de Fiorentina) și Abris Samson (trecut pe la Barca Academy Ungaria) plus atacantul Raoul Cristea de la Concordia Chiajna. Cu toții se află în probe la UTA, Rednic urmând să se decidă în privința lor.

De asemenea, la reunirea de astăzi s-au prezentat o parte a jucătorilor reveniți din împrumutul de la alte echipe (Blaga, Anișorac, Cibi, Ahmet, Bădău, Andrieș, Ristin, Popa, Borcea) dar și mai mulți tineri fotbaliști chemați de la Academie: Bărbat, Joldea, Băloi, Vîlcu, Nica, Țăroi, Calotă, Kyrychenko, Dragoș.

Așadar un lot foarte mare dar care cu siguranță se va „subția“ până la plecarea la Rogla (20 iunie). Unii jucători își vor încheia conturile cu UTA, alții probabil vor fi împrumutați la alte echipe sau se vor întoarce la Academie. Sperăm totuși ca până la acel moment să mai avem parte și de noutăți în ceea ce privește jucătorii seniori. Până atunci însă acesta este lotul cu care Mircea Rednic și staff-ul lui vor începe pregătirea noului sezon și e de așteptat ca pe cei mai mulți dintre ei (că pe toți e imposibil) să-i vedem la lucru sâmbătă în amicalul de la Pecica, meci care va avea loc la ora 11:30.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți