256 de saci cu gunoi, adunați din aria protejată a Parcului Natural Lunca Mureșului

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A. împreună cu Serviciul de Voluntariat Montan, Asociația Turistică Hoinarii Zărandului și Cercetașii României – Centrul Local Phoenix Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, au efectuat sâmbătă, 21 mai 2022, o amplă acțiune de igienizare în aria protejată.

Cu acest prilej, participanții au umplut nu mai puțin de 256 de saci cu gunoi.

„Ne bucurăm că am reușit să curățăm o parte a pădurii de mizeriile aduse de râul Mureș sau aruncate de unii cetățeni care se pretind civilizați și iubitori de natură. Ne-am bucura și mai tare dacă nu am fi obligați să o facem, periodic, în urma vizitelor unor astfel de oameni care nu au nimic în comun cu bunul simț. Nu cred că este foarte greu ca, la finalul unei zile petrecute în natură, la picnic, să punem toate gunoaiele într-un sac și să le luăm cu noi, să le ducem la un tomberon din localitate”, a declarat Fulviu Olimpiu Moga, directorul R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A.

De remarcat, că în perioada imediat următoare, rangerii Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului își vor înteți acțiunile de control în aria protejată, la acestea urmând să ia parte și Jandarmeria Română.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.