25 de indieni și afgani, opriți la Nădlac și Vărșand

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

n ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și cinci de cetăţeni din Afganistan și India, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în trei ansambluri rutiere sau deplasându-se pe jos către frontiera cu Ungaria.

În data de 14.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și India, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean turc, respectiv un bulgar, care transportau mobilier și piese auto pentru societăți comerciale din Belgia și Germania. În urma controlului asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul executării misiunilor specifice, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu statul vecin. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.