20 de zile și 30.000 de dolari pentru a salva o viață! Adriana, luptă cu o boală cruntă, iar fiul ei de numai patru ani are nevoie de ea

Sursă imagine: Facebook.com/Mama pentru Tudor

Social

Scris de Arad Obiectiv

Tudor, un copil de numai patru ani are nevoie de mama lui, dar mama lui este chinuită de o boală cruntă și este departe de el. Adriana, o tânără mamă de numai 38 de ani este obișnuită cu spitalele, fiindcă și-a dorit dorit să ajungă în ele, numai că nu din postura de bolnav, ci din cea de om care încearcă să-i ajute pe cei bolnavi. Și a făcut-o, devenind asistent medical. Numai că, din păcate, meseria de asistent a fost și cea care i-a adus tinerei mămici problemele de sănătate cu care se confruntă acum, fiindcă la finalul anului trecut s-a infectat cu COVID-19, iar de atunci trece printr-un calvar. Astfel, în loc să aibă grijă de copilul său și de bolnavi, Adriana Chiș luptă pentru propria viață.

Așa se face că, în decembrie 2020, Adriana s-a infectat cu noul coronavirus. Două luni mai târziu, tânăra mămică a fost diagnosticată cu cancer pulmonar și ovarian. Diagnosticul l-a primit după ce i se făcuse puncție la plămâni pentru a-i fi scoasă apa (aproximativ 2 litri).

O lună mai târziu, în martie, Adriana a început tratamentul cu imonoterapie, la Institutul Oncologic din Cluj. La fiecare șase săptămâni, aceasta trebuia să ajungă la Cluj, pentru a face tratamentul cu Keitruda.

Și au urmat vești puțin mai bune pentru familia Chiș, fiindcă până în septembrie computerul tomograf (CT) arăta că tumoara de la plămâni și-a redus diametrul. Totuși, starea ei de sănătate nu era una mai bună, ci se deteriora cu fiecare zi care trecea. Un alt rezultat CT arăta, în luna octombrie, că există lichid și în zona pelviană, iar un control oncologic descoperea o altă tumoare, pe ovarul stâng.

Adriana Chiș a început să facă tratament cu chimioterapie, bazat pe trei medicamente, numai că unul nu se găsea în România, iar în Germania costul a șase flacoane, necesarul pentru o lună, costa aproximativ 500 de euro.

Se pare însă că medicii clujeni nu i-au dat șanse prea mari tinerei mămici și nici nu au curajul de a o opera. Totuși, o speranță pentru Adriana și pentru familia ei vine din Turcia, acolo unde o clinică privată și-a asumat să îi dea tinerei mămici o șansă. Numai că, ca de obicei, totul se rezumă la bani, așa că viața unei tinere stă în cifre. Și nici măcar nu este vorba despre vreo sumă exorbitantă, dar când nu dispui de acea sumă, este enorm. Deocamdată, este vorba despre 30.000 de dolari, bani care ar însemna trei săptămâni de spitalizare la respectiva clinică din Turcia, tratamentul și intervenția chiruricală necesară. Ulterior, cu siguranță vor mai apărea și alte costuri, dar vorbim despre bani pe care familia Chiș nu îi are, fiindcă și-au epuizat toate resursele financiare cu toate investigațiile necesare până la acest moment.

Totuși, Adriana, fiul ei Tudor, dar și soțul Ciprian, nu sunt singuri. În ultimele zile, alături de ei s-au strâns o mulțime de oameni care vor să dea o mână de ajutor. Și noi, și voi, cei care citiți aceste rânduri, putem da o mână de ajutor și putem face o mică donație, nici nu contează cât, fiindcă puțin câte puțin pot fi strânși banii necesari pentru salvarea tinerei mămici.

Astfel, în primă fază, au fost strânși 15.000 de dolari, iar Adriana a ajuns în Turcia acum două zile, unde a făcut o serie de analize și unde a început deja tratamentul. Totuși, mai este nevoie de diferența de 15.000 de dolari, dar și de alți bani pentru cheltuielile ulterioare. Acum, familia Chiș are la dispoziție numai 20 de zile pentru a strânge diferența de bani.

Haideți să-i dăm o șansă Adrianei! Haideți să-i dăm o șansă lui Tudor să crească frumos, alături de mama sa!
Dacă vreți să dați o mână de ajutor acestei familii, o puteți face cu o simplă donație în conturile în lei sau euro deschise la Banca Comercială Română (BCR) pe numele soțului Adrianei, Ciprian Chiș.
Cont Lei: RO18RNCB0639005765640007
Cont Euro: RO19RNCB0016005765640002
Alte detalii sau informații puteți obține, cu ușurință, chiar de la soțul Adrianei, la numărul de telefon: 0744.701.122 – Ciprian Chiș.
De altfel, există și o pagină de Facebook unde sunt postate frecvent detalii despre starea de sănătate a Adrianei. Pagina se numește „Mama pentru Tudor” și o puteți accesa cu un singur click AICIMama pentru TudorTot pe această pagină puteți găsi și documente despre boala de care suferă tânăra mămică

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.