174 de proprietari ale unor clădiri neîngrijite, din Arad, vor plăti impozite majorate cu 500% în 2023

Sursă imagine: Google/maps

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Comisia  pentru identificarea , evaluarea și stabilirea stării tehnice de fapt a clădirilor, organizată la nivelul Primăriei Municipiului Arad, comunică finalizarea demersurilor privind clădirile neîngrijite, respectiv întocmirea documentației care urmează a fi transmisă Consiliului Local Municipal Arad, în vederea adoptării hotărârii de majorare a impozitului pe clădiri.

În acest sens, pe parcursul acestui an, polițiștii locali aparținând Serviciului Disciplina în Construcții au identificat pentru comisia mai sus menționată 35 de clădiri neîngrijite, aflate în diverse stadii de degradare, urmând ca, după aprobarea propunerii de supraimpozitare de către Consiliul Local Municipal Arad, aceasta să fie pusă în aplicare începând cu data de 01.01.2023. Astfel,  174 de proprietari vor plăti de anul viitor un impozit majorat cu până la 500%.

Deși, inițial au fost vizate un număr de 39 de clădiri neîngrijite în urma somațiilor transmise care prevăd ca în termen de 6 luni de la data somării să se procedeze la efectuarea lucrărilor de întreținere/îngrijire necesare, respectiv menținerea în stare corespunzătoare a clădirii, proprietarii a patru imobile au dat curs somației, alegând să procedeze la renovare ori au obținut autorizația de construire însoțită de dovada începerii lucrărilor și au anunțat la Inspectoratul de Stat în Construcții și la Primăria Municipiului Arad începerea lucrărilor, evitând supraimpozitarea.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.