17 cetăţeni din Afganistan și Pakistan, depistați ascunşi în TIR-uri la frontiera cu Ungaria | Foto-Video

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecerea a Frontierei Borș II şi Nădlac II au depistat 17 cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu mărfuri diverse.

În data de 05.11.2020, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un automarfar cu semiremorcă,  înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice pe ruta Bulgaria-Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia fiind descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, opt cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, patru adulți, având vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani și patru minori, cu vârste de 16, respectiv 17 ani.

Tot în data de 05.11.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din România, în vârstă de 46 ani, respectiv un cetăţean bulgar, în vârstă de 58 ani, conducând fiecare cate un ansamblu rutier. Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, saci cu pulbere de fier pe ruta România-Germania, iar cel de-al doilea bare de metal pe ruta Bulgaria-Austria.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, în interiorul autovehiculelor au fost descoperite, ascunse în compartimentele marfă, nouă persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt nouă tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani.

În toate cele trei situaţii, s-a constatat faptul că cetăţenii străini sunt solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.