Tenorul ANGELO FORTE vă invită în turneul 3 TENORI ITALIENI, pe 23 mai la Filarmonica de Stat Arad

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Cu o frumoasă voce de tenor lirico-spinto, ANGELO FORTE a cucerit publicul de pe toate continentele lumii. Absolvent al Conservatorului “Stanislao Giacomantonio” din Cosenza și a Facultății de Litere și Limbi Clasice din cadrul Academiei din Calabria, debuteaza în anul 2006 în opera “Flautul Fermecat” la Teatrul din Cosenza, în proiectul “Moz Art Project” la 250 de la nașterea lui Mozart. Cu această ocazie, celebra revistă “Opera Now” ll declara ca fiind unul dintre cei mai promițători tenori italieni ai tinerei generații.

În anul 2014, în prezența președintelui Republicii Italiene și a înaltelor oficialități de stat, primește la Roma, Premiul Internațional pentru Muzică “Roma nel Cuore”.

Dintre scenele marilor teatre pe care a pășit, enumerăm doar câteva: Teatro Alfonso Rendano din Cosenza, Teatro Grecco din Lecce, Teatro F. Cilea din Reggio C, Teatro Grecco din Taormina, Teatro di Nima, Stadthalle Stuttgart, Konzerthaus Freiburg, Filarmonica din Linz, Teatro Nuovo Giovanni din Udine, Teatro Tullio Serafin din Vicenza, Teatro Verdi din San Severo, Teatro Verdi din Casciana, etc.

Colaborează cu dirijori importanți precum: D. Renzetti, R. Tolomelli, M. Rota, D. Longo, N. Husmann, D. Crescenzi, R. Gianola, sau regizori precum: D. Miceli, A. Nekovar, L. Canonici, P. Trevisi, M. Mirabella, T. Ferkay, F. Bellotto.

ANGELO FORTE are în repertoriu peste 30 de roluri principale din opere, debutate în marile teatre din Europa și din lume: Nemorino din Elixirul Dragostei, Alfredo din Traviata, Ducele de Mantova din Rigoletto, Rodolfo din Boema, Pinkerton din Madama Butterfly, Cavaradossi din Tosca, Manrico din Trubadurul, Radames din Aida, Ismaele din Nabucco, dar si partile de tenor-solist din lucrari vocal-simfonice: Requiem-urile de Mozart și Verdi, Stabat Mater și Petite Messe Solennelle de Rossini. Numele sau apare cu recenzii pozitive în prestigioase publicații de opera dintre care amintim: Operaclick, Opera Britannia, Connessi all Opera, OperaeOpera.

Tenorul Angelo Forte îmbină activitatea artistică cu cea universitară, fiind și profesor la “Academia Visconti” din Roma unde predă Limba și Literatura Italiană, Limba și Literatura Latina și Limba și Literatura Greacă.  In Italia exista un premiu cu tradiție, care nominalizează tenorii cu prezențe fizice și scenice remarcabile, iar Angelo Forte este câștigătorul în mulți ani la rând al acestui concurs, într-o traducere romanească libera, el fiind desemnat “cel mai chipeș tenor Italian” de mai multe ori.

Alături de Alessandro Goldoni și Domenico Menini, Angelo Forte va fi prezent în spectacolul nostru “3 TENORI ITALIENI”, ÎN MINUNATA LUNA MAI, în toate marile orașe din România.

 

TURNEU NAŢIONAL:

11 mai Craiova – Teatrul Naţional Marin Sorescu ora 20.00

https://tinyurl.com/5atp5aav

12 mai Constanţa – Casa de Cultură a Sindicatelor ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/mrxb5ws6

13 mai Galaţi – Casa de Cultură a Sindicatelor ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/3kt95a4t

14 mai Ploieşti – Casa de Cultură a Sindicatelor ora 20.00

https://tinyurl.com/yeyr4aap

15 mai Bucureşti – găzduit la Teatrul Naţional – sala Ion Caramitru ora 20.00

https://tinyurl.com/ycynrprb

16 mai Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu ora 20.00 https://tinyurl.com/5czw9v63

17 mai Piatra Neamţ – Cinema Mon Amour ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/6bbd83n4

18 mai Botoşani – Casa de Cultură a Sindicatelor ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/4t64mk3u

19 mai Suceava – Casa de Cultura a Sindicatelor ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/26u8e9yt

20 mai Bacău – Teatrul de Vară Radu Beligan ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/2p8rd3ss

21 mai Sibiu – Centrul Cultural Ion Besoiu ora 20.00

https://tinyurl.com/ybj27eu7

22 mai Timişoara – Opera Naţională Română

– Ora 17.30: https://tinyurl.com/28phnan8

– Ora 20.00: https://tinyurl.com/5drnd7k7

23 mai Arad – Filarmonica de Stat Arad

https://tinyurl.com/rwrcxpmj

24 mai Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenţilor

https://tinyurl.com/mrxbtt33

25 mai Oradea – Casa de Cultură a Sindicatelor ora 20.00

50 de bilete cu 50% reducere: https://tinyurl.com/3jrbrpjs

26 mai Baia Mare – ATP Tech Center

– ora 17.30 https://tinyurl.com/64uzr55x

– ora 20.00 https://tinyurl.com/36mvewh9

Arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle”, “La donna e mobile” sau canzonete ca “O sole mio”, “Santa Lucia”, “Funiculi, Funicula” sau “Caruso” vor încânta publicul din oraşele mai sus menţionate.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.