duminică, 21 iulie, 2024

Nu mai puțin de 15 sirieni s-au ascuns într-un camion ce transporta anvelope, pentru a trece ilegal frontiera. Au fost prinși la Vărșand

Distribuie articolul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat, cincisprezece cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin ascunşi într-un automărfar încărcat cu anvelope.

În data de 05.01.2021, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto, pe ruta România – Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, deasupra anvelopelor, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Vărşand pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din doisprezece adulţi şi trei minori, cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani.

Tinerii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți