duminică, 21 iulie, 2024

1208 misiuni ale pompierilor militari arădeni în luna august

Distribuie articolul

În luna august a anului 2023, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, intervențiilor în sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor medical calificat celor aflați în dificultate, au intervenit în 1208 situații de urgență.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 1086 solicitări.

Asigurarea asistenței medicale de tip SMURD a fost repartizată astfel:

•Detașamentul de Pompieri Arad – 707;
•Detașamentul de Pompieri Ineu – 210;
•Detașamentul de Pompieri Sebiș – 89;
•Secția de Pompieri Bârzava – 80.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale în urma producerii a 31 de accidente rutiere.

Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 47 de incendii, precum și în alte 75 de intervenții în sprijinul comunităților.

Stingerea incendiilor a fost repartizată astfel:
•Detașamentul de Pompieri Arad – 23;
•Detașamentul de Pompieri Ineu – 8;
•Detașamentul de Pompieri Sebiș – 13;
•Secția de Pompieri Bârzava – 3.

Din totalul celor 47 de incendii care s-au produs în această perioadă, 12 au fost înregistrate la case sau anexe gospodărești, 30 la vegetație uscată, resturi menajere sau culturi agricole, 3 la mijloace de transport, unul la un obiectiv privat, iar unul la un stâlp de electricitate.

Principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe au fost: scurtcircuitul electric produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor; coșurile de fum necurăţate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile.

Alte 75 de intervenții au constat în:

•6 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere;
•4 misiuni pentru îndepărtarea efectelor negative în urma fenomenelor meteorologice periculoase;
•2 misiuni pentru asigurarea evenimentelor publice de amploare care pot genera situații de urgență;
•2 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții;
•1 misiune pentru asanarea teritoriului de muniție;
•1 misiune de căutare – salvare în mediul acvatic.

Pentru eficientizarea intervențiilor și optimizarea timpilor de răspuns, subunitățile au executat 39 misiuni de recunoaștere în obiectivele din raioanele de intervenție. Pe timpul acestora s-au verificat sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configurația acestuia și alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenției.

În vederea pregătirii forțelor de intervenție pentru misiunile specifice pe care trebuie să le îndeplinească, au fost organizate 6 exerciții cu forțe și mijloace în teren.

De asemenea, pompierii militari arădeni au mai intervenit și în alte 14 misiuni pentru: protecția mediului, sablarea carosabilului în urma accidentelor de circulație, asistența și deblocarea persoanelor, degajarea elementelor de construcție care prezentau pericol de cădere.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro dar și de pe noua aplicație DSU.

Aplicația este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

•App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

•Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți