12.000 de copii, din zone defavorizate, vor primi un cadou de Crăciun și peste 10.000 de bătrâni vor simți că nu sunt singuri

Social

Scris de Arad Obiectiv

Asociația “Îngeri pentru suflete” desfășoară campaniile de Crăciun pentru al cincilea an consecutiv și își propune să ajungă la copiii și bunicii din zonele cele mai sărace ale României.

Această perioadă reprezintă începutul celor două campanii speciale ale asociației „Îngeri pentru Suflete”: Adoptă o scrisoare și Crăciun pentru bunici, prin care vor fi ajutați zeci de mii de copii și bătrâni din zone defavorizate să aibă o rază de lumină și speranță în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Prin Campania ”Adoptă o scrisoare”, copiii din familii sărace, care cel mai adesea nu primesc niciun cadou de Sărbători, scriu ”moșului” scrisori prin care își spun cele mai intime dorințe. Sigur, sunt scrisori cu dorințe imposibil de îndeplinit: unii vor părinții sau bunicii pe care i-au pierdut. Dar, în general, dorințele sunt simple, copiii vor produse de bază: alimente, fructe, rechizite. De asemenea, sunt și copii care nu știu încă să scrie scrisori din cauza vârstei sau uneori a lipsei de educație, dar care vor primi și ei cadouri de Crăciun. Asociația își propune să ajungă în acest an la aproape 12.000 de copii din cele mai sărace zone ale României.

Cea de-a doua componentă a campaniei de Crăciun îi are în vedere pe bătrânii singuri din zone defavorizate: ”Crăciun pentru bunici”. Prin donații și sponsorizări, asociația își propune să ajute bunicii care trăiesc în singurătate și sărăcie și care, de cele mai multe ori, nu au ce pune pe masă de Sărbători. Voluntarii asociației, pe lângă partea materială, vor aduce o rază de speranță călcând pragul unor case la care nu mai bate nimeni la ușă. Asociația are ca obiectiv ajutarea a peste 10 mii de bătrâni în 2022.

Cei care doresc să se implice și să contribuie la cele două campanii o pot face în diferite feluri: pot adopta o scrisoare și îi poți îndeplini dorințele unui copilaș, atât cât este posibil. Se pot face și donații în bani, pe care asociația îi va folosi pentru a achiziționa produsele care, mai apoi, vor fi puse în pachetele destinate copiilor și bunicilor. Se pot cumpăra haine, încălțăminte pentru copii și/sau bunici, alimente neperisabile, dulciuri, rechizite și să fie duse la unul dintre centrele de colectare din țară și din străinătate sau trimise la sediul asociației. Ori se pot face sponsorizări în bani sau o donație în produse neperisabile, în cantități mari.

Asociația nonguvernamentală ”Îngeri pentru suflete” din Arad a fost fondată în 2019 de către Alexandra Timar, care activează în acest domeniu de peste 20 de ani. Alexandra și-a dedicat mare parte din viața de adolescent și adult activității caritabile, dorind să aducă o schimbare reală în societate. Asociația ajută copii și bătrâni din mediile defavorizate ale României din peste 12 județe, din Moldova, Transilvania și Maramures. Acțiunile asociației au loc pe tot parcursul anului și sunt organizate cu ajutorul a peste 300 de voluntari din țară și din străinătate.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.