Activitate educativ-preventivă pe linia prevenirii bullyingului, la Peda

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În perioada 14-17 februarie, politiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad-Biroul Siguranță Școlară au desfășurat activități în unitățile de învățământ din municipiul Arad, pentru creșterea siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar și pentru prevenirea faptelor de delincvență juvenilă.

Scopul acestei acțiuni este de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea elevilor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, prelucrarea cu aceștia a prevederilor legale privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și pentru efectuarea unor sesiuni de informare cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor.

Astfel, politiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat o activitate educative-preventivă cu elevi ai Colegiului Național Preparandia-Dimitrie Țichindeal, din municipiul Arad.

Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării din comportament a oricăror forme de violență (bullying, cyberbullying).

Precizăm faptul că, agresivitatea de tip bullying nu coincide doar cu acte de violență verbală sau fizică, ci este un proces care poate fi de durată și care duce la excluderea victimei dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, diverse afecțiuni psihice sau fizice, totodată căutându-se soluții la problemele cu care tinerii se pot confrunta, acesta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării.

Activitățile desfășurate au avut un feed-back pozitiv din partea celor prezenți, atât elevii, cât și cadrele didactice au manifestat implicare și un real interes pentru a preveni și combate actele de violență comise în școală sau în zona adiacentă.

Aceste activități vor continua și în perioada următoare în mai multe unități de învățământ din municipiul și județul Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.